Hírek

 A párizsi Collectif A és a Luxemburgi Nemzeti Színház – Ensemble Modern előadásaival ért véget vasárnap, november 27-én a nyolcadik Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál Kolozsváron. A találkozó tizenegy napja alatt összesen tizenegy ország tizennégy társulatának az előadását láthatta a kolozsvári közönség. A 2020-as online megszervezett fesztivált követően ezúttal francia, német, román, magyar, ukrajnai, szerbiai, luxemburgi, portugál, szlovéniai, svájci és dél-koreai társulatok vettek részt a fesztivál programjában.
Végéhez közeledik az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál nyolcadik kiadása Kolozsváron. Az elmúlt nyolc nap alatt a fesztivál témájával összhangban a félelem és remény lehetséges színpadi reprezentációval találkozhatott a közönség, olyan előadásokon keresztül, amelyek a napjainkban zajló eseményeket próbálják a színház eszközein keresztül megérteni, értelmezni. A fesztivál utolsó napjaiban olyan rendezők alkotásai lesznek láthatóak – továbbra is az idei tematikának megfelelően – mint Diana Mititelu, Stéphane Braunschweig, Tompa Gábor, Astrid Bas és Heiner Geobbels.
Második feléhez érkezett az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál nyolcadik kiadása, de továbbra is színes programokkal várják a színház iránt érdeklődőket, és nem csak, hiszen a rendezvény több könyvbemutatót és kiállítást is vendégül lát. A következő napokban olyan tapasztalt, világhírű alkotók előadásai mellett, mint Christoph Marthaler vagy Jaram Lee, fiatal rendezők munkái is megtekinthetőek: a fesztivál programjában szerepel ifj. Vidnyánszky Attila Ifjú barbárok valamint Catinca Drăgănescu Itt Moszkva című előadása is.
A 8. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál az elkövetkező napokban a drámairodalom olyan meghatározó sműveit vonultatja fel, mint Eugène Ionesco Macbettje, Samuel Beckett Godot-ra várva színműve vagy Örkény István Tóték című tragikomédiája, de Urbán András Az Úr nevében és Christoph Marthaler Nincs ötletem című előadása is látható lesz. A következő napok előadásainak rendezői között olyan neves alkotókat találunk, mint Urbán András, Silviu Purcărete, Tompa Gábor, Christoph Marthaler és Vidnyánszky Attila.
  A 8. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál hivatalos megnyitójára csütörtökön, november 17-én este 6 órától a színház emeleti előcsarnokában kerül sor. Ezt követően két kiállításmegnyitón is részt vehet a fesztivál közönsége ugyancsak a színház emeleti előcsarnokában. Először az Eternal Yorick – Life Book Antal Csaba címmel nyílik meg Antal Csaba díszlet- és jelmeztervező életműkiállítása, amelyről Georges Banu így fogalmazott: „…Antal Csaba a színház erejében hívő művészek családjához tartozik, azok közé, akik hisznek a színház világteremtő képességében. Ez a kiállítás pedig minden kétséget kizáróan ezt erősíti meg.”
 A Kolozsvári Állami Magyar Színház által szervezett 8. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál hivatalos megnyitójára csütörtökön, november 17-én este 6 órától a színház emeleti előcsarnokában kerül sor. A tizenegy napos fesztivál programjában idén 11 ország 14 társulata szerepel.
Nyilvános a Kolozsvári Állami Magyar Színház által kétévente szervezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál programja. Az idén november 17-27. között nyolcadik alkalommal sorra kerülő találkozóra kilenc országból tizennégy meghívott társulat érkezik Kolozsvárra. A fesztivál idei kiadásának alcíme Félelem / Remény.

Kövess minket

                             

Fesztiválnaptár

November - 2022

Napi videó

Tizenegyedik nap 

Kapcsolat

FESZTIVÁLIGAZGATÓ                 
TOMPA GÁBOR
Emil Isac u. 26-28. Kolozsvár
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro


SZERVEZO

FŐTÁMOGATÓ

 

TÁMOGATÓK