Kolozsvári Állami Magyar Színház

A Kolozsvári Állami Magyar Színház a város kulturális arculatának meghatározó eleme, a legrégebbi állandó magyar társulat. 2008-tól tagja az Európai Színházi Uniónak. Előadásai az aktuális nemzetközi trendekre odafigyelő, progresszív színházi nyelvet képviselnek. A színház repertoárján klasszikus és kortárs, a magyar és a világirodalom drámái egyaránt megtalálhatóak. A nagytermi és a stúdióelőadások mellett felolvasószínházi és közösségteremtő programokat szervez, és kétévente házigazdája az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztiválnak.
A magyar színházi hagyomány és a román rendezői iskola találkozási pontján létrejött sajátos esztétikáját a színház olyan alkotók meghívásával erősíti, akik a közönség és a szakma elismerését megnyerő előadások létrehozása mellett a társulat folyamatos szellemi frissességét biztosítják.

A széles közönséget kiszolgáló repertoárrendszer mellett a színház új közönségigényt is teremt, amelynek egyik tere a stúdió. A színház célja olyan alkotói műhelyek, beavatóprogramok, workshopok, nézőket és alkotókat megmozgató események szervezése is, amelyekkel nyitott és a közönségére odafigyelő kreatív közeget hoz létre.

A színház kiforrott társulatát az ország egyik legerősebbjeként tartják számon. Csapata rendszeresen bővül fiatal alkotókkal, amely a generációk közti tapasztalatcserét és a szakmai kontinuitást segíti elő.

A multikulturális közeg előnyeit kihasználva a színház nem csupán helyi vagy egyetlen nyelvi közösség megszólítását tűzi ki célul; előadásai folyamatosan román és alkalmanként angol nyelvű felirattal láthatóak. A társulat rendszeresen részt vesz az Európai Színházi Unió nemzetközi projekteiben. Fontosnak tartja a helyi értékek nemzetközi képviseletét, valamint a világszínházi tendenciákkal való találkozást és az alkotók közti párbeszédet.

Kövess minket

                             

Fesztiválnaptár

November - 2022

Napi videó

Tizenegyedik nap 

Kapcsolat

FESZTIVÁLIGAZGATÓ                 
TOMPA GÁBOR
Emil Isac u. 26-28. Kolozsvár
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro


SZERVEZO

FŐTÁMOGATÓ

 

TÁMOGATÓK