HOMMAGE À DANILO KIŠ: TURBO PARADISO

Teatrul „Kosztolányi Dezső” (Subotica, Serbia)
20 noiembrie 20.00 - Horizons

Durata: 1h 16'
Spectacol în limba maghiară cu subtitrare în română și engleză.
Vizionare gratuită pănâ pe 21 nov., ora 12.00.
Recomandat persoanelor peste 16 ani!
 

Márta Béres
Ágota Szilágyi
Kinga Mezei
Elek Mikes Imre
Árpád Mészáros
Gábor Mészáros


Regia: ANDRÁS URBÁN
Costumele: Când suntem treji nu selectăm 
Coregrafia: Marin Jaramazović
Corepetitor: Irena Kovačev
Coproducător: Asociația Maszk
Finanțator: Fondul Cultural Național al Ungariei

„Un spectacol care, pe zi ce trece, devine tot mai actual. O reprezentație despre noi și despre ei. O întrebare fundamentală: ca și cetățean al unei țări  de ce anume mă tem?... ceva despre care merită vorbit..."

András Urbán

András Urbán

M-am născut pe 4 octombrie 1970, la Zenta. La vârsta de șaptesprezece ani am fondat în orașul meu natal un atelier teatral și literar independent. Acolo mi-am desfăşurat activitatea de autor, regizor și actor. Mai târziu, cu ajutorul prietenilor mei, am creat grupul AIOWA, care vede teatrul drept o acțiune ideologică specifică, dar care cuprinde, totodată, toate ramurile artistice. După absolvirea liceului și terminarea serviciului militar obligatoriu, în 1990, am fost admis la Academia de Arte din Novi Sad, Departamentul de Teatru, specializarea regie, la clasa profesorului şi regizorului de film Vlatko Gilić. Am studiat regia de film și teatru, lucrând în acest timp ca regizor la Teatrul Popular din Subotica. 
În prima jumătate a anilor 1990 am întrerupt pentru o vreme studiile și munca teatrală, m-am retras pentru mai mulţi ani. Am lucrat ocazional, dar m-am ţinut departe de aparițiile publice. Doar mă gândeam la teatru. După cinci ani mi-am continuat studiile, la clasa de regie coordonată de Boro Drašković, și am absolvit în 2000. Am început să regizez la Teatrul „Kosztolányi Dezső" din Subotica, dar am realizat spectacole şi în cadrul Companiei András Urbán, care a fost fondată cu sprijinul MASZK din Szeged. Începând cu data de 25 mai 2006, sunt directorul Teatrului „Kosztolányi Dezső", unde şi regizez. Atât acasă, cât și în străinătate. Sunt tatăl a doi copii inteligenţi.

   Spectacol plăcut de Radio Guerrilla!


Calendarul festivalului

November - 2020

Urmărește-ne

                        

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

ORGANIZATOR

EVENIMENT FINANȚAT DE



        

  

                                  

CU SPRIJINUL