INTERFERENCES 2020

Cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE, organizată în perioada 19-29 noiembrie, s-a încheiat duminică seara cu transmisia live, din Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, a concertului formației Loose Neckties Society.

Din cauza pandemiei Covid 19 provocată de coronavirus, anul acesta Festivalul s-a mutat în mod excepțional în mediul online. În cele unsprezece zile de festival, pe siteul INTERFERENȚE au fost difuzate treizeci și patru de spectacole, iar spectacolul Be Arielle F, produs de Théâtre Vidy-Lausanne, a fost urmărit live pe platforma Zoom. De asemenea, în cadrul Festivalului au avut loc și două evenimente speciale: lansarea online a albumului Tragedia omului și proiecţia instalației teatrale multimedia Escapist.fbx.

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatrul INTERFERENȚE  se apropie de final. Mai sunt două zile în care sunt programate: șapte spectacole și concertul trupei Loose Neckties Society.
Ziua de vineri, 27 noiembrie este una bogată în evenimente marca INTERFERENȚE 2020, respectiv din program fac parte: patru spectacole, o lansare de carte și o instalație multimedia.

Astfel, de la ora 12.00, este programat spectacolul Mutter Courage și copiii ei de Bertolt Brecht și Paul Dessau pus în scenă de Armin Petras.

Un album dedicat lui Silviu Purcărete lansat la INTERFERENȚE 2020!

Vineri, 27 noiembrie, ora 12.00, pe pagina oficială de facebook a Festivalului

INTERFERENȚE 2020 (www.facebook.com/Interferences.Festival), are loc lansarea albumului Tragedia omului coordonat de András Visky și publicat la editura Koinónia după premiera spectacolului cu același nume pus în scenă de Silviu Purcărete la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" din Timișoara, spectacol difuzat online și în prima zi a Festivalului Interferențe.

La eveniment participă: Silviu Purcărete, George Banu, Attila Balázs, Melinda Mátyus și András Visky.

 Festivalul Internațional de Teatru INTERFERENȚE continuă cu texte importante din dramaturgia internațională precum Platonov de A.P. CehovVictor sau copiii la putere de Roger Vitrac și Să-i îmbrăcăm pe cei goi de Luigi Pirandello puse în scenă de regizorii Lev DodinSilviu Purcărete și Stéphane Braunschweig.

Calendarul festivalului

November - 2020

Urmărește-ne

                        

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

ORGANIZATOR

EVENIMENT FINANȚAT DE        

  

                                  

CU SPRIJINUL