William Shakespeare: SHAKESPEARE’S NIGHT

Koprodukció: Shakespeare’s Theater of Piotr Kondrat – Theater Powszechny in Radom (Ząbki, Lengyelország)
november 28. 18.00 - OFF ‒ Facebook
Időtartam: 1h 25’
Lengyel nyelvű előadás angol felirattal.

Az előadás 24 órán keresztül érhető el.
12 éven felülieknek ajánlott!

Rendező és előadó: PIOTR KONDRAT

A Shakespeare's Night (Shakespeare éjszakája) egy húsz éve folyamatosan tartó párbeszéd eredménye Piotr Kondrat és Shakespeare alkotásai között. A darab megírását a világ egy világjárvány közepette megtörtént, úgymond „bezáródása", illetve a színházak bezárása ihlette. Ilyen körülmények között lehetetlenség nem számba venni az élet legfontosabb dolgait. A világ bezáródása egy időben az elme megnyílását is jelenti. Eltűnődünk a fontos kérdéseken. Ezeknek a kérdéseknek különös jelentősége van Shakespeare műveiben. A Shakespeare's Night Shylock és Hamlet, a színház legfontosabb költőjének műveiben megszületett két legtitokzatosabb szereplő között hullámzik. Van köztük 5 bohóc is - akik közül egy az Isten bohóca, és egy a legfontosabb parancsolaté. Az est házigazdája a bibliával felszerelkezett William Shakespeare. Számára ez az előadás egy kísérlet az emberi szenvedélyektől való megtisztulásra és a mennybemenetelre. Egy bukásokkal és megpróbáltatásokkal teli utazás. A Shakespeare's Night művészi szempontból is különleges viszonyban áll az általunk elszigeteltségben töltött idővel. A jelenetek nagy részét Piotr Kondrat saját videófelszerelésével fényképezte, külső segítség nélkül. Viszont a színházban játszódó jeleneteket szakszerű módon, operatőrrel vették fel, minőségi kamerával. A Shakespeare's Night egy utazás az igazság felé. Az élet és a színház igazságát keresi, különleges meghívottja pedig Pantani, a macska.

30 éves színházi és filmes karrierje során Piotr Kondrat nem kevesebb, mint 111 szerepet játszott el. 10 lengyel színházzal működött együtt, valamint világszerte számos Shakespeare-fesztivállal. Romániában 3 Shakespeare-előadását a Craiovai Shakespeare Fesztiválon mutatta be. Továbbá játszott még Brüsszelben, New Yorkban, Párizsban és Moszkvában. 2019-ben részt vett a Szentivánéji álom nemzetközi, Örményországban megrendezett előadásában, Puck szerepében. Legtöbbször ő maga az általa játszott Shakespeare-előadások dramaturgja, szerzőként, illetve társszerzőként. Piotr Kondrat az egyik legünnepeltebb kortárs lengyel Shakespeare-színész.

Piotr Kondrat - a radomi Powszechny színház színésze. Továbbá együttműködött a varsói Teatr Dramatyczny-val, a Craiovai STU színházzal, a boroszlói Współczesny Színházzal, a Bydgoszcz-i Teatr Polski-val, a Wałbrzych-i Szaniawskiego Színházzal és a lvivi Lengyel Színházzal. Karrierje során a legjelentősebb szerepei: Kaspar Hauser, Jézus Krisztus, Hamlet, Oberon, Prospero, Puck, Shylock, Hlesztakov, Tito Merelli, Ignacy király, Mr. Bouvier, Mr. Jenkins. Olyan hírneves lengyel színházi rendezőkkel működött együtt, mint: Piotr Cieplak, Janusz Wiśniewski, Andrzej Grabowski, Waldemar Zawodziński, Maja Kleczewska, Jan Klata.
Tanulmányok:
1986-1990 Színművészeti egyetem, Boroszló - Színészet
1984-1986 Színművészeti egyetem, Varsó - Dráma
Film:

Extradition 2, rendezte Wiesław Wójcik, 1996
The Wars Fiancée, rendezte Peter Edwards, 1996
A mester, rendezte Piotr Trzaskalski, 2004
The Ciphers Stronghold, rendezte Adek Drabiński, 2006
A végrehajtó, rendezte Feliks Falk 2005
Rules of the Game, rendezte Wojciech Jagiełło, 2013
Syberiada polska, rendezte Janusz Zaorski, 2013
Sara, rendezte Agnieszka Tereba, 2014
Maria Skłodowska-Curie, rendezte Marie Noelle, 2016
Klecha, rendezte Jacek Gwizdała, 2019

Számos különdíjat is nyert boroszlói, rigai, kijevi és volgográdi színházi fesztiválokon.
 

Fesztiválnaptár

November - 2020

Kövess minket

                        

Kapcsolat

FESZTIVÁLIGAZGATÓ                 
TOMPA GÁBOR
Emil Isac u. 26-28. Kolozsvár
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro


SZERVEZŐ

FŐTÁMOGATÓ



        

  

                                  

TÁMOGATÓK