Festivalul INTERFERENȚE în proiectul CONFLICT ZONES lansat de UTE

În toamna aceasta, Uniunea Teatrelor din Europa (UTE) a anunţat lansarea proiectului internaţional multianual intitulat CONFLICT ZONES. Acesta are drept scop aducerea în atenţia publicului a felului în care conflictele petrecute în cei 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial au influenţat mentalitatea europeană. 
Spectacolele şi evenimentele organizate de teatrele membre UTE, şi incluse în programul pe trei ani, vor avea ca temă centrală divergenţele care au avut loc în Europa în toţi aceşti ani. Proiectul va fi monitorizat de tineri profesionişti din domeniul teatrului. 

În cadrul acestui eveniment, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va participa cu cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe, organizat în perioada 26 noiembrie - 7 decembrie. În cadrul Festivalului va avea loc o întâlnire a tinerilor jurnalişti europeni din partea UTE, acest eveniment reprezentând totodată şi primul pas către redactarea unei reviste teatrale internaţionale, publicată de către Uniune. De asemenea, tinerii jurnalişti vor participa şi la Seminarul Tinerilor Critici organizat în cadrul Festivalului de către Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru, în parteneriat cu Teatrul Maghiar.

Urmărește-ne

            

Calendarul festivalului

Noiembrie – Decembrie 2014

Blogul festivalului

Ca un disk-image în spatele căruia am dori să fim driveri.

Video

ORGANIZATOR
EVENIMENT FINANȚAT DE
 
SPONSOR PRINCIPAL
CU SPRIJINUL
 
SPONSORI
 
PARTENERI
PARTENERI MEDIA
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014