Noutăți

Cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE, organizată în perioada 19-29 noiembrie, s-a încheiat duminică seara cu transmisia live, din Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, a concertului formației Loose Neckties Society.

Din cauza pandemiei Covid 19 provocată de coronavirus, anul acesta Festivalul s-a mutat în mod excepțional în mediul online. În cele unsprezece zile de festival, pe siteul INTERFERENȚE au fost difuzate treizeci și patru de spectacole, iar spectacolul Be Arielle F, produs de Théâtre Vidy-Lausanne, a fost urmărit live pe platforma Zoom. De asemenea, în cadrul Festivalului au avut loc și două evenimente speciale: lansarea online a albumului Tragedia omului și proiecţia instalației teatrale multimedia Escapist.fbx.

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatrul INTERFERENȚE  se apropie de final. Mai sunt două zile în care sunt programate: șapte spectacole și concertul trupei Loose Neckties Society.
Ziua de vineri, 27 noiembrie este una bogată în evenimente marca INTERFERENȚE 2020, respectiv din program fac parte: patru spectacole, o lansare de carte și o instalație multimedia.

Astfel, de la ora 12.00, este programat spectacolul Mutter Courage și copiii ei de Bertolt Brecht și Paul Dessau pus în scenă de Armin Petras.

Vineri, 27 noiembrie, ora 12.00, pe pagina oficială de facebook a Festivalului

INTERFERENȚE 2020 (www.facebook.com/Interferences.Festival), are loc lansarea albumului Tragedia omului coordonat de András Visky și publicat la editura Koinónia după premiera spectacolului cu același nume pus în scenă de Silviu Purcărete la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" din Timișoara, spectacol difuzat online și în prima zi a Festivalului Interferențe.

La eveniment participă: Silviu Purcărete, George Banu, Attila Balázs, Melinda Mátyus și András Visky.

Ce de-a doua săptămână a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE continuă cu texte importante din dramaturgia internațională precum Leonce și Lena de Georg Büchner, Furtuna de William Shakespeare și Azilul de noapte de Maxim Gorki (În adâncuri) puse în scenă de regizorii Gábor Tompa, Karin Beier, și Yuri Kordonsky.
 Festivalul Internațional de Teatru INTERFERENȚE continuă cu texte importante din dramaturgia internațională precum Platonov de A.P. CehovVictor sau copiii la putere de Roger Vitrac și Să-i îmbrăcăm pe cei goi de Luigi Pirandello puse în scenă de regizorii Lev DodinSilviu Purcărete și Stéphane Braunschweig.

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE continuă cu spectacole semnate de Michal Dočekal, Krystian Lupa, Gábor Tompa, Silviu Purcărete, Alexandru Darie și Milo Rau.

Anul acesta, evenimentul este organizat online de Teatrul Maghiar de Stat Cluj și are trei secțiuni: Orizonturi, din care fac parte majoritatea spectacolelor selectate pentru ediția „pe viu" din acest an; UTE 30, care cuprinde producții de excepţie puse în scenă de fostele sau actualele teatre membre selectate cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Uniunii Teatrelor din Europa și Off, secțiune dedicată spectacolelor montate de artiști tineri și independenți.

Joi, 19 noiembrie 2020, începe cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, în perioada 19-29 noiembrie.

Evenimentul va debuta, la ora 17.00, cu proiecția spectacolului Faust, fragmente de J. W. Goethe, pus în scenă de cunoscutul regizor Giorgio Strehler, tot el interpretând și rolul titular. Spectacolul poat fi vizionat gratuit pe site-ul www.interferences-huntheater.ro, timp de 24 de ore.

În perioada 19-29 noiembrie 2020, Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE, care anul acesta se va desfășura pentru prima dată online.

 

În cadrul conferinței de presă organizată pe platforma ZOOM, Gábor Tompa, directorul și selecționerul Festivalului, a declarat că și-a dorit să organizeze ediția din acest an, chiar și online, în primul rând „pentru a păstra continuitatea evenimentului și în virtutea unui viitor care în acest moment ne este tuturor necunoscut. "

În condiţii normale, festivalul din acest an, intitulat Orizonturi, s-ar axa pe aspectele sociale, culturale și economice ale lumii de la mijlocul secolului al XXI-lea, pentru că în câţiva ani vor fi trecut tot atâţia ani de la începutul secolului şi al mileniului, câți s-au scurs de la momentul Revoluţiei. Totodată, acum o sută de ani se întâmpla şi redesenarea traumatică a hărții Europei, care a avut numeroase consecințe, inclusiv izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, Războiul Rece care l-a urmat, respectiv, împărțirea continentului în două blocuri separate: țările comuniste pe de o parte, şi sistemul capitalist denumit atunci "the Free World"(„Lumea liberă") pe de altă parte.

Calendarul festivalului

November - 2020

Urmărește-ne

                        

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

ORGANIZATOR

EVENIMENT FINANȚAT DE



        

  

                                  

CU SPRIJINUL