LOST IN THE STARS – The Music of Kurt Weill

Jazzkoncert
november 23. 18.00 - StúdióJegyvásárlás
1h 15’ szünet nélkül 

Ének: Sanda Weigl
Brácsa: Mat Maneri
Zongora: Lucian Ban

L
ost in the Stars Kurt Weill zenéjét és a weimari kultúra expresszionista dalait mutatja be bámulatos feldolgozásban, Sanda Weigl, egy nagyszerű énekesnő előadásában, akit két New-York-i jazz-zenész, Mat Maneri brácsás és Lucian Ban zongorista kísér.
A Koldusopera, a Mahagonny városának tündöklése és bukása és más Weill mesterművek dalait új felfogásban hallhatjuk e műsorban, amely a kabarét a 20. századi avantgárd komolyzenével és a New York-belvárosi kísérletező jazzel ötvözi.
A bukaresti születésű Sanda Weigl a politikai megtorlás elől családjával együtt Berlinbe menekült, ahol újra találkoztak egyetlen élő rokonukkal, Helene Weigl-el, Bertolt Brecht özvegyével és a Berliner Ensemble igazgatójával. Sanda elmélyült a Brecht és Weill nevével fémjelzett hagyományban, találkozott Lotte Lenyával és Helene tanítványa lett.
Amennyire szókimondó politikailag, Sanda éppen annyira hajthatatlan zenei szempontból is. Első sikereit tizenévesen aratta, Kelet-Németország legnépszerűbb rock együttesében. Miután nyilvánosan elítélte a kommunizmust, eltiltották a fellépéstől és Nyugatra száműzték, ahol szabadon kibontakoztathatta művészetét.
Miután a kilencvenes évek elején New Yorkba költözött, Sanda saját feldolgozásaival lépett fel, melynek alapjául a romániai cigányzene, Edith Piaf és Marlene Dietrich dalai, valamint Brecht, Weill és a Weimar-korszak darabjai szolgáltak. Előadásait nagy lelkesedéssel fogadta a kritika szerte az Egyesült Államokban, Mexikóban, Lengyelországban, Ausztriában, Izraelben, szülőföldjén, Romániában, és másutt.

Kövess minket

                        

Fesztiválnaptár

November - 2018

Napi videó

Aftermovie 

Kapcsolat

FESZTIVÁLIGAZGATÓ                 
TOMPA GÁBOR
Emil Isac u. 26-28. Kolozsvár
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro


SZERVEZO

FŐTÁMOGATÓ

 

TÁMOGATÓK