LOST IN THE STARS – The Music of Kurt Weill

Concert de jazz
23 noiembrie 18.00 - Sala StudioBilet online
Voce: Sanda Weigl
Violă: Mat Maneri
Pian: Lucian Ban

Lost in the Stars prezintă muzica lui Kurt Weill și cântecele expresionismului german din cadrul culturii Weimar, într-o interpretare de excepţie a remarcabilei cântărețe Sanda Weigl, alături de iconoclaştii jazz-ului din centrul New York-ului, Mat Maneri la violă și Lucian Ban la pian, cei care semnează şi acompaniamentul, respectiv, aranjamentele evenimentului muzical.
Piese din lucrările The Threepenny Opera, Rise and Fall of the City of Mahagonny, precum și alte bijuterii compuse de Weill sunt reimaginate radical într-un program care îmbină muzica de cabaret, cea clasică avangardistă a secolul al XX-lea, cu jazzul și tendinţele experimentale provenite din inima New York-ului.
Născută la București, Sanda Weigl și familia ei au fost nevoiți să fugă la Berlin din cauza persecuției politice a regimului communist. Acolo s-au reunit cu singura rudă supraviețuitoare, Helene Weigl, văduva lui Bertolt Brecht și directorul Berliner Ensemble. Sanda a aprofundat tradiția lui Brecht / Weill, cunoscând-o Lotte Lenya și studiind cu Helene.
Vocală din punct de vedere politic, şi deloc dispusă la compomisuri când vine vorba de alegerile sale muzicale, Sanda a devenit faimoasă iniţial ca adolescentă, fiind membra uneia dintre cele mai populare trupe rock din Germania de Est. După ce a denunţat comunismul în mod public, i s-a interzis să urce pe scenă, mai târziu fiind expulzată în Vest, unde a fost liberă să-şi continue cariera artistică.
Începând cu momentul relocării sale la New York de la începutul anilor 1990, Sanda a ales să abordeze o interpretare singulară a muzicii ţigăneşti române, dar şi a muzicii lui Edith Piaf şi a Marlenei Dietrich, precum și a melodiilor lui Brecht / Weill și ale erei Weimar, spre aprecierea criticilor din Statele Unite ale Americii, Mexic, Polonia, Germania, Austria, Israel și România sa natală.

Urmărește-ne

                        

Calendarul festivalului

November - 2018

Video

Ziua a noua 

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

SZERVEZO

EVENIMENT FINANȚAT DE

 

CU SPRIJINUL