András Visky: Kitelepítés [Deportare]

Lansare de carte
22 noiembrie 12.00 - Casa TIFF

András Visky: Kitelepítés [Deportare]

Editura Jelenkor, 2022

O familie austro-ungară în gulagul românesc

După revoluția din 1956, tatăl lui András Visky, un pastor reformat, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare și la confiscarea totală a bunurilor sale, în timp ce mama sa – împreună cu cei șapte copii ai lor – a fost deportată într-un lagăr din stepa Bărăganului, la granița cu Delta Dunării.

Cititorul face cunoștință cu viața de zi cu zi a unui lagăr de muncă românesc, creat și întreținut după modelul sovietic, și cu poveștile stranii ale numeroaselor naționalități ale prizonierilor, văzute din punctul de vedere al celui mai mic copil.

În centrul romanului se află mama, o tânără austriacă care luptă pentru viața copiilor săi. Printr-o coincidență fericită, aceștia rămân cu Biblia familiei, singura carte din care mama citește zilnic. Aceste povești biblice constituie cadrul narațiunii. Dar romanul nu se încheie odată cu eliberarea lor, deoarece părinții și cei șapte copii rămân sub supravegherea serviciilor secrete românești.

Cartea lui András Visky este o poveste emoționantă și înălțătoare a unei familii care, chiar și în condiții extreme de vulnerabilitate și umilință, își găsește mereu tăria în iubire și încredere.


Urmărește-ne

                    

Calendarul festivalului

November - 2022

Video

Ziua a unsprezecea 

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

SZERVEZO

EVENIMENT FINANȚAT DE

 

CU SPRIJINUL