János Térey: MORȚII DIN KÁL

lansare de carte
28 noiembrie 12.00 - Casa TIFF
 Editura Jelenkor, 2018

Un Hamlet din epoca Trianonului, Hoţii în versiune black metal, şi apocalipsa zombie filmată în Bazinul Káli figurează toate în repertoriul tânărului actor al teatrului Füst Milán. Acceptarea unui rol în cadrul unui film „horror intelectual de supraviețuire” s-a dovedit a fi o decizie greșită din partea lui Alex Csáky, un actor din ce în ce mai îndrăgit de public. Deși foarte conștient și deliberat în deciziile sale profesionale și în ceea ce priveşte cariera sa, faptul că a trecut printr-o serie de eșecuri profesionale și personale, face ca actorul să abordeze dintr-un unghi din ce în ce mai critic nu doar lumea contemporană a teatrului și a filmului, ci să creeze chiar şi o relaţie conflictuală cu el însuși.
Romanul teatral al lui János Térey este o satiră usturătoare, respectiv, o critică nemiloasă. Acţiunea are loc la Budapesta, în Bazinul Káli, la Roma, la Istanbul, la Sankt-Petersburg și în Cluj-Napoca. Cititorii lui Térey pot întâlni, de asemenea, anumite personaje familiare din primul roman al autorului, însă, orice asemănare cu vreo personalitate sau vreun eveniment aparţinând culturii maghiare contemporane este pur întâmplătoare. Totuşi, situația e alta atunci când vorbim de peisajele descrise.
János Térey (1970) este o personalitate importantă a literaturii maghiare contemporane. Scrierile sale – fie că este vorba de poezie, proză sau dramă – sunt adevărate evenimente culturale contemporane: sunt puternice, provocatoare, şi dure. Multe dintre piesele sale au fost puse în scenă de cele mai apreciate teatre din Budapesta (Teatrul Katona József, Teatrul Național, Teatrul Radnóti).

Urmărește-ne

                        

Calendarul festivalului

November - 2018

Video

Ziua a noua 

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

SZERVEZO

EVENIMENT FINANȚAT DE

 

CU SPRIJINUL