Les Loges / Cabinele

instalație
17 noiembrie 18.00 - Foaier etaj

Instalație imersivă realizată de Joris Mathieu și Nicolas Boudier cu contribuția Haut et Court.
Producător: Théâtre Nouvelle Génération - Centre dramatique national de Lyon
Prezentată de Institutul Francez din România la Cluj-Napoca  
Instalația poate fi vizitată pe toată durata festivalului.

Design: Joris Mathieu și Nicolas Boudier în colaborare cu Haut et Court
Adaptare: Joris Mathieu
Scenografie și lumini: Nicolas Boudier
Video: Siegfried Marque
Mixaj de sunet: Nicolas Thévenet
Interpreți: Philippe Chareyron, Adèle Gascuel, Vincent Hermano, Joris Mathieu, Marion Talotti
Scenografia: Guillaume Ponroy, Jean-Yves Petit
Decorațiuni: Caroline Oriot
Echipa de design tehnic: Raphaël Bertholin, Théo Gagnon, Jean-Yves Petit, Thierry Ramain, Mathieu Vallet, Gaëtan Wirsum
Regia de scenă: Stephen Vernay

Les Loges [Culisele] este un proiect artistic, care îmbină arta digitală și medierea, pentru fiecare spectator în parte. Proiectul urmărește să promoveze și să familiarizeze publicul cu operele dramatice contemporane printr-o experiență digitală senzorială.
 

Luând loc în Les Loges, vizitatorii se așează pentru câteva minute pentru a se bucura de o discuție tête-à-tête cu un interpret virtual care le prezintă detaliile intime ale unei piese de teatru. Punând mâna pe cască, vă veți afla în proximitatea unui actor sau a unei actrițe, ca și cum v-ați afla de cealaltă parte a oglinzii din cabina lor. Folosind o instalație optică teatrală, interpretul apare în fața dumneavoastră în formă virtuală și vă privește drept în ochi, apoi recită un monolog dintr-o piesă de teatru franceză contemporană. Ideea este de a crea o experiență care se inspiră din tradiția teatrală și aduce un omagiu artei actoricești.
 

Prima colecție de piese de teatru a fost realizată în parteneriat cu ARTCENA (Centrul Național Francez pentru Circ, Artă de Stradă și Teatru), pe baza unor lucrări alese dintre câștigătorii celor două premii pe care centrul le acordă în fiecare an: Aide à la création de textes dramatiques (program național de identificare și susținere a dramaturgilor contemporani care scriu în limba franceză) și Grands Prix de littérature dramatique (Marele Premiu pentru literatură dramatică). Lista pieselor de teatru incluse în Les Loges va continua să crească în timp ca dimensiune și varietate.
 

O întâlnire virtuală cu teatrul

Instalația folosește un dispozitiv de teatru optic care face ca actorii și actrițele să pară straniu de reali. Artiștii apar virtual în 3D, cu fața spre spectator, într-un spațiu care pare să aibă o profunzime reală.

Scopul nostru este de a pune în contact fiecare spectator cu un actor sau o actriță și cu o piesă de teatru a unui autor contemporan. Intenția din spatele utilizării tehnologiei digitale este de a oferi un instrument care să pună la dispoziția oamenilor o colecție de piese de teatru în orice moment al zilei, fără a reduce spectacolul la o transmisie pe ecran.

 

Modul în care abordăm tehnologia digitală în relație cu un spectacol live are în vedere proiecte artistice care necesită ca publicul să se afle într-o anumită locație, într-un mediu organizat care sporește dimensiunea senzorială a experienței. Ceea ce ne străduim să facem este să punem în scenă o imagine care încorporează corpul, obiectele, viața însăși. Ca atare, instalațiile noastre artistice sfidează noțiunile de proximitate și de întâlnire. Ele îi încurajează pe vizitatori să iasă din casă, să se îndepărteze de ecrane și să experimenteze emoțiile create de jocul cu adâncimea și spațiul.

Urmărește-ne

                    

Calendarul festivalului

November - 2022

Video

Ziua a unsprezecea 

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

SZERVEZO

EVENIMENT FINANȚAT DE

 

CU SPRIJINUL