Carly Wijs: NOI ȘI EI

Casa de Producție Orlai / FÜGE / Szentendrei Teátrum, Ungaria
26 noiembrie 17.00 - Casa TranzitBilet online
26 noiembrie 21.00 - Casa TranzitBilet online
 1h fără pauză
Traducere în limba maghiară de Bence Biró

Fata: Lili László
Băiatul: Benett Vilmányi

Regia: BALÁZS BENŐ FEHÉR
Asistent de regie: Zsuzsi Szakács
Dramaturgia: Bence Biró
Producător: Tibor Orlai

Asediul școlii din Beslan a început pe 1 septembrie 2004 și a durat trei zile. Peste 1.100 de persoane au fost luate ostatici, inclusiv 777 de copii.
Criza a început atunci când un grup de militanți islamici înarmați, în cea mai mare parte inguşi și ceceni, au ocupat Școala Nr. 1 din orașul Beslan. Agresorii făceau parte din gruparea de atacatori sinucigaşi Riyad-us Saliheen, trimişi fiind de către liderul cecen Şamil Basaev, care cerea recunoașterea independenței Ceceniei și retragerea Rusiei din Cecenia. În cea de-a treia zi a conflictului, forțele de securitate ruse au luat cu asalt clădirea cu ajutorul tancurilor, al rachetelor incendiare și al altor arme grele. Au fost ucise 334 de persoane, inclusiv 186 de copii.
„Ca adulți, suntem condiționați să gândim lucrurile în alb şi negru atât din propria perspectivă supra-dramatizată, cât şi din cea a mass-mediei; să gândim în termeni de ‚Noi’ versus ‚Ei’. Ceea ce e reconfortant în privirea unui copil este că aceasta nu este colorată de nevoia de „interpretare dramatică”, pentru că acel punct de vedere nu este legat de propria sa viaţă. Iar dacă are legătură cu propria viaţă, atunci acea conexiune este abordată prin intermediul imaginației. Despre asta este vorba în Us/Them.”
Carly Wijs

Urmărește-ne

                        

Calendarul festivalului

November - 2018

Video

Ziua a noua 

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

SZERVEZO

EVENIMENT FINANȚAT DE

 

CU SPRIJINUL