COMPASSION. THE HISTORY OF THE MACHINE GUN

Schaubühne am Lehniner Platz, Németország
november 23. 14.30 - NagyszínpadJegyvásárlás
 1h 45’ szünet nélkül
Ursina Lardi
Consolate Sipérius


Rendező: MILO RAU
Díszlet- és jelmeztervező: Anton Lukas
Videó és hang: Marc Stephan
Dramaturg: Florian Borchmeyer
Kutatók, közreműködő dramaturgok: Mirjam Knapp, Stefan Bläske
Fényterv: Erich Schneider

Tavaly nyáron a menekültek sorsa rányomta bélyegét egész Európára. Számtalan értelmiségi és politikus fejezte ki szolidaritását a Közép-Keletről és Afrikából érkező szenvedőkkel. A Földközi-tenger partjaira sodort vízbefúlt emberek vagy a közép-afrikai polgárháborúk és betegségek áldozatainak képei, a válságok és katasztrófák mindennapi szereplőkké váltak a Facebook-idővonalakon, a televízióban és a sajtóban.
A Compassion. The History of the Machine Gun című előadásban Rau és társulata felkeresik napjaink politikai forrpontjait: a közép-keletről és a kongói polgárháború helyszíneiről érkező menekültek Földközi-tengeri útvonalait. E félig dokumentum-jellegű kettős monológ, melynek alapjául civil szervezetek dolgozóival, egyházi emberekkel és háborús áldozatokkal készült interjúk szolgáltak szándékosan lép ellentmondásos területre. A kérdés: hogyan tűrjük el mások nyomorúságát és miért nézzük végig azt? Egyetlen halott Európa kapuinál miért nyom többet a latban ezer olyannál, akik a kongói polgárháborúban haltak meg? Az előadás nemcsak az együttérzésünk határairól, hanem az európai humanizmus határairól is gondolkodik.

Készült a PROSPERO Európai Színház Hálózat (Schaubühne Berlin, Bretagne-I Nemzeti Színház (Rennes), Théâtre de Liège, Emilia Romagna Színházi Alapítványa, Göteborgi Városi Színház, Horvát Nemzeti Színház / Zágrábi Színházi Világfesztivál, Athén és Epidaurosz Fesztivál) közreműködésével.

Kövess minket

                        

Fesztiválnaptár

November - 2018

Napi videó

Aftermovie 

Kapcsolat

FESZTIVÁLIGAZGATÓ                 
TOMPA GÁBOR
Emil Isac u. 26-28. Kolozsvár
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro


SZERVEZO

FŐTÁMOGATÓ

 

TÁMOGATÓK