Declan Donnellan și Frank Hoffmann la Festivalul Interferențe

Spectacolele din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Interferențe se bucură de un interes deosebit din partea iubitorilor de teatru, majoritatea spectacolelor jucându-se cu sălile pline. Tema centrală a evenimentului, străinul, se apropie din ce din ce în ce mai mult de publicul clujean, care, cu prilejul Festivalului Interferențe, are ocazia de a veni în contact cu zone culturale și teatrale diferite.

În acest context, companiile Teatrului Pușkin din Moscova și Cheek by Jowl din Londra au prezentat la Cluj piesa Măsură pentru măsură de Shakespeare, regizată de Declan Donnellan într-o cheie contemporană. Spectacolul este asemeni unui thriller pasionant, cu repercusiuni dramatice, iar povestea devine poate chiar mai scandaloasă astăzi decât atunci când s-a jucat pentru prima oară.

Spectacolul Teatrului Național din Luxemburg, Rinocerii, în regia lui Frank Hoffmann, poate fi considerat un demers împotriva isteriilor colective şi a epidemiilor care se ascund sub masca raţiunii şi a ideilor inovatoare. Combinând comicul cu tragicul, Rinocerii este, poate, scrierea cea mai ofertantă a lui Ionesco.

În paralel cu spectacolele programate în cadrul Festivalului Interferențe, se desfășoară și două workshop-uri destinate tinerilor critici de teatru și jurnaliștilor. La atelierele organizate de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru, respectiv de Uniunea Teatrelor Europene participă tineri din țări precum Hong Kong, Japonia, Turcia, Croația și Cehia.

Urmărește-ne

               

Calendarul festivalului

November - December 2016

Video

Ziua a unsprezecea
 
Organizator
Eveniment finanțat de
 
 
Sponsor principal
Cu sprijinul
   
 
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014