Generációk találkozása

Délután három órakor a Tranzit-házban mutatták be Tompa Gábor két éve megjelent színházi magánszótárának angol kiadását (Label Curtain. A Private Theatrical Dictionary – Bookart Kiadó). Zsigmond Andrea, a könyv szerkesztője elmondta, a játékosság, és a kortárs olvasási magatartások szem előtt tartása volt a cél, mikor a könyv formáját kitalálta.

Kiállítás-megnyitóval és könyvbemutatóval folytatódott a program. Részegh Botond és Dragomán György író közös albumát, az Erőtáncot szintén a Bookart jelentette meg. „Fordított könyv” – mondta Hajdú Áron, hiszen ebben az esetben az „illusztrációkhoz” készült a szöveg. Dragomán prózájából Csutak Réka és Laczkó Vass Róbert tolmácsolásában kaphattunk ízelítőt.

A stúdióban ezúttal hazai előadást, Visky András és Robert Woodruff közös projektjét, a Caravaggio Terminalt láthatta a közönség.  A nagyteremben 19 órakor kezdődött Nagy József mozgásszínházi előadása, a Paysage Inconuu. Nagy és társa, Ivan Fatjo az ember járta táj hatalmát idézik meg, amelyet sorozatos képeken állítanak ellentétbe az állattal való találkozás hatásával. Az előadás szerves részét képezte az élő zene, Szelevényi Ákos és Gildas Etevenard játéka.

A nap utolsó programpontja későn este, fél tizenkettőkor kezdődött, a Kolozsvári Állami Magyar Színház Livingroom sorozatának harmadik kiadásával. A társulat tagjai (Bodolai Balázs, Kántor Melinda, Laczó Júlia, Orbán Attila) ezúttal Sinkó Ferenc színészt faggatták. Laczó Júlia gasztronómiai tehetségével, a Best of Me zenészei, Farkas Lóránd, Enyed Károly, Menyhárt Tibor, Ferencz Áron és Balla Szabolcs pedig muzsikájukkal járultak hozzá a jó hangulathoz.

Kövess minket

            

Fesztiválnaptár

2014. November – December

Fesztiválblog

Mint egy disk-image, ami mögött görcsösen szeretnénk meghajtók lenni...

Napi videó

SZERVEZŐ
FŐTÁMOGATÓ
 
FŐSZPONZOR
TÁMOGATÓK
 
SZPONZOROK
 
PARTNEREK
MÉDIAPARTNEREK
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014