PAYSAGE INCONNU

Centre Chorégraphique National d’Orléans, Franciaország
december 01. 19.00 - Nagyszínpad - Jegyvásárlás

55' szünet nélkül 

Koncepció: NAGY JÓZSEF

Táncosok: NAGY JÓZSEF, IVAN FATJO

Zeneszerzők és tolmácsok: AKOSH SZELEVÉNYI, GILDAS ETEVENARD

Fények: CHRISTIAN SCHELTENS, ASSZISZTENSEK: LIONEL COLET, MATHIEU LANDRE

Hang: JEAN-PHILIPPE DUPONT

Díszlettervező: JULIEN FLEUREAU, CLEMENT DIRAT

Produkciós igazgató: MICHEL CHIALVO

 

A Paysage inconnu a természet hatalmát idézi, az ember járta táj hatalmát, amelyet sorozatos képeken állít ellentétbe az állattal való találkozás hatásával. Itt azonban nem elvont, hanem egy nagyon is valóságos tájról beszélünk - nem messze Kanizsától, a szülővárostól, amely az egykori Jugoszlávia Vajdaság-tartományában fekszik.

A kanizsai „ismeretlen táj", a tájat alkotó, termékeny és titokzatos barátságaikkal oltalmazó alakokkal, továbbra is rendkívüli ihletforrás Nagy József számára. Ebben a belső tájban az idegent asztalukhoz invitálják Nagy József költővendégei és barátai: Tolnai Ottó, a költő, Dobó Tihamér, a csavargó festő és Antal, azaz Kovács Tóni, az egykori birkózó, akiből szobrász lett. Ők a meghívottai a vándor lelkek idilli vacsorájának, amelynek lényegi háttere a művészet és az alkotás.

Ez tehát az az ismeretlen és befejezetlen táj, amely szembeszáll a pillanat illékonyságával, a természet állandó változásával, az alkotás gesztusaival, az eltűnés és a nyomok követésének költészetével, az élettapasztalat és az érzékenység képzeletbeli hullámzásaival, és amelyet megszólít most Nagy József és társa, Ivan Fatjo, valamint a zenészek: Szelevényi Ákos és Gildas Etevenard.

 

Partnerek: Jalisco Állam kormányának Kulturális Titkársága, Guadalajara, Mexikó (az Onésimo González Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál alkalmával) - L'Odyssée, Mimos Fesztivál, Országos Pantomim és Gesztusművészeti Intézet, Périgueux, Franciaország. Támogatók: DRAC Centre (Centre Tartomány Kulturális Igazgatósága) és Orléans város.

Kövess minket

            

Fesztiválnaptár

2014. November – December

Fesztiválblog

Mint egy disk-image, ami mögött görcsösen szeretnénk meghajtók lenni...

Napi videó

SZERVEZŐ
FŐTÁMOGATÓ
 
FŐSZPONZOR
TÁMOGATÓK
 
SZPONZOROK
 
PARTNEREK
MÉDIAPARTNEREK
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014