N. V. Gogol: EGY ŐRÜLT NAPLÓJA

ArCuB - Kulturális Központ, Bukarest
december 02. 21.00 - Stúdió - Jegyvásárlás
december 02. 18.00 - Stúdió - Jegyvásárlás
1h 30' szünet nélkül 

Popriscsin: MARIUS MANOLE

Az összes többi szereplő: ALEXANDER BĂLĂNESCU

  

Rendező és adaptáció: FELIX ALEXA

Díszlet- és jelmeztervező: DIANA RUXANDRA ION

Zene: ALEXANDER BĂLĂNESCU

  

Az Egy őrült naplója egy páratlan előadás, amelyben a humor és a dráma egymásba fonódik, s mindeközben a párhuzamos világokat szülő őrület úrrá lesz a főszereplő boldogtalanság és frusztrációk között őrlődő elméjén.

Amikor az embert magány és kilátástalanság kínozza, a képzelet marad az egyetlen lehetősége arra, hogy elmeneküljön az ellenséges valóságból. Ily módon új univerzumot építhetünk magunknak, amelyben minden lehetséges, a valós és a képzeletbeli világ közötti válaszvonal pedig, végletes módon, szinte érzékelhetetlenné vékonyodik.

 

Napjainkban, amikor úgy tűnik, hogy az egész világ a feje tetejére áll, mi lehet találóbb megközelítés, mint a gogoli „őrület"? Ma olyan sok és hatalmas az ismeretlen körülöttünk, hogy mindenki arra vágyik, hogy valamiképpen megszökjön egy másik, párhuzamos világba, még akkor is, ha az csak a képzeletében létezik. Rendezésem az esendőségről és a képzeletről szól, legyen bármilyen beteges annak forrása. Az én őrültem a saját belső zenéjének eszement ritmusa szerint él, amelyet az alteregója diktál, az a hasonmás, aki az összes többi szerepet „játssza". Célom az volt, hogy egy fantasztikus, megrázó szimfóniát hozzak létre, a fekete humor akkordjaival színesítve, szöveg és zene, valóság és képzeletvilág légies elegyét.

Felix Alexa

Kövess minket

            

Fesztiválnaptár

2014. November – December

Fesztiválblog

Mint egy disk-image, ami mögött görcsösen szeretnénk meghajtók lenni...

Napi videó

SZERVEZŐ
FŐTÁMOGATÓ
 
FŐSZPONZOR
TÁMOGATÓK
 
SZPONZOROK
 
PARTNEREK
MÉDIAPARTNEREK
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014