„Space and Predicament/ Spațiu și obstacol" - o discuție online cu Declan Donnellan

28 noiembrie 12.00 - UTE 30 online

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Uniunii Teatrelor din Europa (UTE), regizorul de renume mondial, Declan Donnellan, co-director artistic al companiei Cheek by Jowl, va susține o discuție informală online pentru tinerii profesioniști din teatru. Dialogul este destinat regizorilor care ar dori să afle mai multe despre abordările Cheek by Jowl privind textul și repetițiile, acordând o atenție deosebită ideilor exprimate în cartea lui Donnellan The Actor & the Target (Actorul şi ţinta), respectiv, podcast-ul „Not True, But Useful.../Neadevărat, dar folositor...", inclusiv filosofiile sale despre spațiu, obstacole, praguri și întâlniri.

Declan Donnellan
este directorul artistic al Cheek by Jowl. A înființat compania în 1981, împreună cu partenerul său, designerul Nick Ormerod, companie cu care au creat peste 40 de producții, desfășurate în peste 400 de orașe, pe nu mai puţin de șase continente. Cu sediul la Barbican din Londra, unde sunt Asociați Artistici, compania produce lucrări în mai multe limbi, inclusiv limba franceză, engleză, italiană și rusă.
Pe lângă Cheek by Jowl, producțiile sale includ: Fuenteovejuna, Sweeney Todd, Mandatul, ambele părți ale Îngerilor în America (Teatrul Național); Le Cid (Festivalul de la Avignon); Poveste de iarnă (Teatrul Dramatic Maly din Sankt Petersburg); Shakespeare in Love (West End). Operă: Falstaff (Festivalul de la Salzburg). Balet: Romeo și Julieta; Hamlet (Bolshoï). Bel Ami se află printre filmele regizate de Donellan.
Pentru întreaga sa activitate i-a fost decernat Premiul Stanislavksi, Masca de Aur, Premiul Charlemagne şi Leul de Aur la Veneția. Cartea sa, The Actor and the Target/Actorul și ținta, a fost publicată pentru prima dată în limba rusă în 2000, ulterior fiind tradusă în cincisprezece limbi.

*Discuția poate fi accesată doar în urma înscrierii. Procesul de înscriere este organizat de UTE, iar accesul se va acorda în baza eligibilităţii.

Calendarul festivalului

November - 2020

Urmărește-ne

                        

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

ORGANIZATOR

EVENIMENT FINANȚAT DE



        

  

                                  

CU SPRIJINUL