Hírek

Vasárnap este a Loose Neckties Society színészzenekar élőben közvetített koncertjével véget ért a november 19-29. között zajló Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál hetedik kiadása. 
A koronavírus okozta járványhelyzet következtében, idén rendhagyó módon online térbe költözött a fesztivál. Tizenegy nap alatt harmincnégy előadást lehetett megnézni a fesztivál honlapján, illetve Facebook oldalán, a Théâtre Vidy-Lausanne Be Arielle F előadását a Zoomon élőben lehetett megtekinteni, de sor került Az ember tragédiája album online könyvbemutatójára is, és egy különleges projekt, az Escapist.fbx színházi multimédiás installáció online premierjére.
A hétvégén zárul a 7. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál online megtartott kiadása. Az utolsó két nap fesztiválkínálatában hét előadás és egy rendhagyó online koncert lesz látható.
 A 7. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál a végéhez közeledve is színes és változatos online programmal várja az érdeklődőket.

Pénteken, november 27-én 12 órától lesz látható a Horizontok szekcióban a Kurázsi mama és gyermekei című előadás Armin Petras rendezésében, amely a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Staatsschauspiel Dresden koprodukciójaként jött létre. 

Pénteken, november 27-én 12 órától kerül sor az Interferenciák Fesztivál Facebook oldalán (www.facebook.com/Interferences.FestivalAz ember tragédiája rendezői album bemutatására, amelyet Visky András szerkesztett és a Koinónia Kiadó gondozásában jelent meg. Silviu Purcărete Az ember tragédiáját a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban rendezte meg, az előadás látható volt az Interferenciák első napján.
 A 7. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál második hetében a világirodalom olyan meghatározó szerzőinek színművei lesznek láthatóak, mint William Shakespeare (A vihar), A. P. Csehov (Platonov), Makszim Gorkij (A mélyben), Roger Vitrac (Viktor, avagy gyermekuralom) és Henrik Ibsen (Rosmersholm). A következő napok előadásainak rendezői között találjuk Karin Beiert, Lev Dogyint, Yuri Kordonskyt, Silviu Purcăretét és Andriy Zholdakot is. 
 A 7. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál olyan rendezők előadásaival folytatódik, mint Michal DočekalKrystian LupaTompa GáborSilviu PurcăreteAlexandru DarieMilo Rau és Leta Popescu.
Csütörtökön, november 19-én kezdődik a 7. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál a Kolozsvári Állami Magyar Színház szervezésében, amelyre online kerül sor november 19-29. között.

Az online előadások sorozatát az 1992-es Faust, részletek című előadás nyitja 17 órakor, és 24 órán keresztül lesz elérhető a www.interferences-huntheater.ro főoldalán, ahol majd megtekinthetőek lesznek a további előadások is.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház által szervezett Interferenciák Nemzetközi Színház Fesztivál 7. kiadására november 19-29. között kerül sor. A tizenegy napos színházi seregszemle az eredeti elképzelés szerint számos külföldi és hazai előadást vonultatott volna fel a kolozsvári színház termeiben, ám a járványhelyzet nem teszi ezt lehetővé, így az idei, Horizontok alcímet viselő fesztivál online térbe költözik.
Normális helyzetben a Horizontok tematikájú fesztivál arról szólna, hogy milyen társadalmi, kulturális, gazdasági perspektíva elé néz egy világ a 21. század derekán, hiszen lassan ugyanannyi év telt el az ezredforduló és a századforduló óta, mint amennyi éve a rendszerváltás történt. Ugyanakkor száz éve került sor Európa térképének traumatikus átrajzolására, aminek nagyon sok következménye volt, többek között a II. világháború és az azt követő hidegháború, a földrész két blokkra osztása: a kommunista országokra, és az akkor szabad világnak nevezett, kapitalista rendszerre.
De ugyanakkor arra is kíváncsiak lennénk, hogy milyen irányba halad a színház, melyek az új tendenciák, hogyan viszonyulnak ezek a hagyományhoz, hogyan írják át Európa kulturális örökségét, ha egyáltalán kötődnek valamilyen formában ahhoz.

Fesztiválnaptár

November - 2020

Kövess minket

                        

Kapcsolat

FESZTIVÁLIGAZGATÓ                 
TOMPA GÁBOR
Emil Isac u. 26-28. Kolozsvár
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro


SZERVEZŐ

FŐTÁMOGATÓ



        

  

                                  

TÁMOGATÓK