„Tér és kutyaszorító” – online beszélgetés Declan Donnellannal

november 28. 12.00 - UTE 30 online

Az Európai Színházi Unió (UTE) alapításának 30. évfordulója alkalmából a világhírű rendező, a Cheek by Jowl művészeti társigazgatója, Declan Donnellan fiatal színházi dolgozóknak tart kötetlen online beszélgetést. A beszélgetés azoknak a rendezőknek szól, akik szeretnék megtudni, hogyan közelíti meg a Cheek by Jowl a szöveget és a próbákat, külön kitérve Donnellan A színész és a célpont című könyvében és a Not True, But Useful (Nem igaz, de hasznos) című podcastben szereplő elképzelésekről, továbbá hallani a szerző elmélkedéseit a térről, a kutyaszorítóról, a küszöbökről és a találkozásokról.
 

Declan Donnellan a Cheek by Jowl művészeti társigazgatója. A társulatot 1981-ben hozta létre társával, Nick Ormerod díszlettervezővel. A társulat keretében több mint 40 előadást hoztak létre, és hat kontinens több mint 400 városában játszottak. A társulat a londoni Barbican Művészeti Központ tagja, ahol több nyelven állítanak színre előadásokat, többek között franciául, angolul, olaszul és oroszul.
A Cheek by Jowl mellett rendezett előadásai: Fuenteovejuna (Gyilkos falu), Sweeney Todd, The Mandate, az Angyalok Amerikában mindkét része (Londoni Nemzeti Színház); Le Cid (Avignoni Fesztivál); Téli Rege (Szentpétervári Kis Színház); Szerelmes Shakespeare (West End). Opera: Falstaff (Salzburgi Fesztivál). Balett: Rómeó és Júlia; Hamlet (Bolshoï). Filmek: Bel Ami.
Életművéért megkapta a Sztanyiszlavszkij-díjat, az Arany Maszk-díjat, a Charlemagne-díjat és a velencei Arany Oroszlán-díjat. Könyve, A színész és a célpont először orosz nyelven jelent meg 2000-ben, és tizenöt nyelvre fordították le.


*A beszélgetésen való részvétel jelentkezéshez kötött. A jelentkezési folyamatot az UTE szervezi, és a belépés alkalmasságon alapul.

Fesztiválnaptár

November - 2020

Kövess minket

                        

Kapcsolat

FESZTIVÁLIGAZGATÓ                 
TOMPA GÁBOR
Emil Isac u. 26-28. Kolozsvár
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro


SZERVEZŐ

FŐTÁMOGATÓ



        

  

                                  

TÁMOGATÓK