COMPASSION. THE HISTORY OF THE MACHINE GUN

Schaubühne am Lehniner Platz, Germania
23 noiembrie 14.30 - Sala MareBilet online
1h 45’ fără pauză

Ursina Lardi
Consolate Sipérius

Regia: MILO RAU
Scenografia: Anton Lukas
Video și sunet: Marc Stephan
Dramaturgia: Florian Borchmeyer
Cercetare, colaborare dramaturgică: Mirjam Knapp, Stefan Bläske
Light design: Erich Schneider

Vara trecută, soarta refugiaților a copleșit întreaga Europă, numeroşi intelectuali și politicieni și-au declarat solidaritatea faţă de suferința oamenilor proveniţi din Orientul Mijlociu și Africa. Imagini ale celor înecaţi pe plajele mediteraneene sau ale victimelor războaielor civile și bolilor din Africa Centrală; crizele și dezastrele epocii noastre sunt omniprezente pe conturile noastre de facebook, la televizor şi în presă.

În Compassion. The History of the Machine Gun, Rau și echipa sa călătoresc către punctele politice fierbinți ale vremurilor noastre: rutele mediteraneene ale refugiaților din Orientul Mijlociu și zonele războiului civil din Congo. Dublul monolog semi-documentar bazat pe interviurile realizate cu angajaţii ONG-urilor, clericii și victimele războaielor din Africa și Europa, se aventurează în abordarea unui subiect contradictoriu: cât de mult suportăm suferinţa altora și de ce o urmărim? De ce o persoană moartă la porțile Europei valorează mai mult decât miile de oameni morți în războiul civil din Congo? Compassion. The History of the Machine Gun nu reflectă doar asupra limitelor compasiunii noastre, ci și asupra limitelor umanismului european.

În colaborare cu Rețeaua Teatrală Europeană PROSPERO (Schaubühne Berlin, Théâtre National de Bretagne/Rennes, Théâtre de Liège, Emilia Romagna Teatro Fondazione, Göteborgs Stadstheater, Teatrul Național Croat / Festivalul Mondial de Teatru Zagreb, Festivalul Athens & Epidaurus).

Urmărește-ne

                        

Calendarul festivalului

November - 2018

Video

Ziua a noua 

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

SZERVEZO

EVENIMENT FINANȚAT DE

 

CU SPRIJINUL