Háború a színpadon az Interferenciák Fesztiválon

Végéhez közeledik az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál hatodik kiadása Kolozsváron. Az elmúlt hat nap alatt a fesztivál témájával összhangban a háború lehetséges színpadi reprezentációval találkozhatott a közönség a kolozsvári színházban.
Nagy népszerűségnek örvendett a szentpétervári Theatre-Festival Baltic House Macbeth előadása, Luk Perceval, korunk egyik meghatározó rendezőjének munkája. Az előadást a késő estébe nyúló közönségtalálkozó követte a színház emeleti előcsarnokában. Luk Perceval Shakespeare műveinek színrevitelét egyfajta belső mozizáshoz hasonlította, amelyben a fantáziánk szülte képeket csupán a szavak erejére hagyatkozva hozza létre az előadás.
A kolozsvári Nemzeti Színház nagyszínpadán kedden este Toni Servillót, a La Grande Belezza (A nagy szépség) című Sorrentino-film főszereplőjét láthatta az érdeklődő közönség a Piccolo Teatro di Milano előadásában. Az Elvira című előadás Toni Servillo rendezésében arra a hét előadásra alapoz, melyeket Louis Jouvet tartott a párizsi Conservatoire National d’Art Dramatique-ban a náci megszállás alatt.
Első alkalommal vendégszerepelt Kolozsváron a budapesti Forte Társulat, a Horváth Csaba, a társulat vezetője által rendezett Vaterland című előadással. Az előadás Thomas Bernhard írásain keresztül a történelmi múlt bűneivel való együttélés problémáját vitte színpadra.
Csütörtökön, november 29-én a kolozsvári színház Illegitim című előadása mellett a budapesti Nemzeti Színház Woyzeckjét láthatja majd a fesztivál közönsége a nagyszínpadi stúdióban. Pénteken, a fesztivál zárónapján pedig az athéni Görög Nemzeti Színház érkezik a Stathis Livathinos által rendezett Athéni Timon című előadással, a moszkvai Stanislavsky Electrotheatre pedig az Idiotology előadást mutatja be a stúdióban. Az előadásokra jegyek a www.biletmaster.ro oldalon és a jegypénztárban válthatók.

Kövess minket

                        

Fesztiválnaptár

November - 2018

Napi videó

Aftermovie 

Kapcsolat

FESZTIVÁLIGAZGATÓ                 
TOMPA GÁBOR
Emil Isac u. 26-28. Kolozsvár
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro


SZERVEZO

FŐTÁMOGATÓ

 

TÁMOGATÓK