Programul Festivalului Interferenţe 2016!

În perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2016 va avea loc, la Cluj, cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Tema celei de-a V-a ediţii a Festivalului este „Odiseea Străinului”. Festivalul își propune să ofere, și de această dată, prin producțiile unora dintre cele mai puternice trupe ale scenei internaționale, o largă posibilitate de abordare a acestui subiect extrem de bogat și să creeze un spațiu pentru dialogul dintre artiști, culturi și comunități.  

Ce experiență ne poate oferi teatrul în ceea ce privește condiția emblematică pentru timpurile noastre – cea a străinului? Aceasta este una dintre principalele întrebări formulate de producțiile din program, reluate şi de evenimentele conexe care alcătuiesc programul off al festivalului.

Din program fac parte spectacole semnate de artiști precum Tomaž Pandur, Armin Petras, Lisa Nielebock, Andriy Zholdak, Frank Hoffmann, Declan Donnellan, Michal Dočekal, Gábor Tompa, Helmut Stürmer, Jaram Lee, Andrei Șerban, Yuri Kordonsky, Kim Hyuntak, Viktor Bodó, Szabolcs Hajdu, Gavriil Pinte, și Jarosław Fret. Anul acesta, festivalul va găzdui douăzeci de trupe din paisprezece țări precum Germania, Luxemburg, Irlanda, Rusia și Regatul Unit, Slovenia, Macedonia, Coreea de Sud.

Co-organizator: Fundația Corvineum.
Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Parteneri principali: Uniunea Teatrelor din Europa, Institutul Cultural Român, UNITER, Fundația Bethlen Gábor, Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice.
Parteneri: Casa TIFF, Casa Tranzit, Casino Centru de Cultură Urbană, Goethe Zentrum | Deutsches Kulturzentrum Klausenburg, British Council, Consiliul Județean Cluj, REACTOR de creație și experiment, Teatrul Național Cluj-Napoca, AITC – Asociația Internațională a Criticilor de Teatru, FestivApp și Toyota.
Sponsor principal: MOL România.

Începând cu data de 18 octombrie se pun în vânzare pachetele cu bilete Inteferences Grand pentru zece dintre spectacolele care se vor juca în Sala Mare. Acestea pot fi achiziționate online de pe site-ul www.biletmaster.ro, iar începând cu data de 1 noiembrie și de la casa de bilete a Teatrului (tel. 0264-593468), între orele 10.00-14.00.  

Urmărește-ne

               

Calendarul festivalului

November - December 2016

Video

Ziua a unsprezecea
 
Organizator
Eveniment finanțat de
 
 
Sponsor principal
Cu sprijinul
   
 
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014