Debut al Festivalului Interferențe cu Faustul lui Tomaž Pandur!

Festivalul Internațional de Teatru Interferențe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj s-a deschis joi, 24 noiembrie, cu o adaptare după Faust, spectacolul testament al regizorului sloven Tomaž Pandur.

În deschiderea oficială, Gábor Tompa, directorul artistic al festivalului, a vorbit despre tema centrală a adiției din acest an, Odiseea străinului, amintind de sentimentul de înstrăinare cu care se confruntă omenirea încă din momentul exilului din Paradis.

Spectacolul Faust, o coproducție a Teatrului Național Dramatic Sloven din Ljubljana și a Festivalului de la Ljubljana (ediţia a 63-a), este, din păcate, ultimul spectacol al lui Tomaž Pandur. Renumitul regizor sloven a abordat, pentru a treia oară în viaţă sa artistică, unul dintre cele mai mari mituri europene: Faust-ul lui Goethe.

Tot în prima zi, la Sala Studio, s-a jucat și spectacolul This Beach, regia Feidlim Cannon și Gary Keegan, aparținând trupei irlandeze Brokentalkers. This Beach este un text scris cu un ascuțit simț al observării şi reflectă stilul trupei Brokentalkers de a spune povești de importanță socială într-un mod inovator.

În dimineața celei de a doua zi a ediției din acest an, publicul a fost așteptat la o întâlnire cu protagoniștii spectacolelor din ziua precedentă. Au avut loc, de asemenea, lansări de carte, iar cunoscutul regizor Declan Donnellan a început workshopul adresat tinerilor actori.

Urmărește-ne

               

Calendarul festivalului

November - December 2016

Video

Ziua a unsprezecea
 
Organizator
Eveniment finanțat de
 
 
Sponsor principal
Cu sprijinul
   
 
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014