A Fesztivál programja

 A november 26. - december 7. között megrendezett színházi találkozóra tizennégy országból összesen huszonhárom meghívott társulat érkezik. A fesztivál idei kiadásának mottója „a test történetei". Ez a téma jelzi azt, hogy mi, emberek sokat foglalkozunk saját mulandóságunkkal, aminek letéteményese a test, amelyet az idők során annyit istenítettek, magasztaltak, meggyaláztak, megsemmisítettek, börtönbe vetettek, felszabadítottak - nyilatkozta Tompa Gábor, a fesztivál igazgatója.
 

A kolozsvári közönség olyan nemzetközileg elismert alkotók előadásait láthatja a rendezvény tizenkét napja alatt, mint Thomas OstermeierDeclan DonnellanWilliam KentridgeNagy JózsefPippo Delbono, vagy a legutóbbi fesztiválon nagy sikert aratott dél-koreai Jaram Lee és a szabadkai Urbán András. Mexikóból a Lux Boreal kortárs tánc-társulat, Lengyelországból a Grotowski Intézet partnerszínháza, a Teatr ZAR érkezik, míg az izraeli Habima Nemzeti Színház visszatérő vendége lesz a fesztiválnak.  
 

A programot idén is számos járulékos esemény színesíti. A TIFF Házban naponta kerül sor beszélgetésekre a meghívott alkotókkal, előadás-vetítésekre, valamint több új helyszínen könyvbemutatók, kiállítás-megnyitók és koncertek is várják majd a fesztivál közönségét. Újdonságnak számít, hogy az off-programban idén meghívott előadások is szerepelnek, melyeknek az Ecsetgyár lesz a helyszíne. 
 

A fesztivál főtámogatói a Kulturális Minisztérium, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa, főszponzor a MOL Románia. A rendezvény az Európai Színházi Unió, a Román Kulturális Intézet, az UNITER, valamint a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg. Szponzorok: Energobit, OTP Bank Románia. Partnerek: Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, OTP Fáy András Alapítványa, TIFF Ház, Ecsetgyár, Kolozsvári Nemzeti Színház, Tranzit Ház, Szépművészeti Múzeum, International Art Gallery Angels, Kaszinó Városi Kulturális Központ, Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának Magyar Színházi Intézete, Goethe Zentrum | Deutsches Kulturzentrum Klausenburg, Institut Français Kolozsvár, British Council, IATC - Színikritikusok Nemzetközi Egyesülete, Toyota.
 

A fesztivál programjában szereplő nyolc nagytermi előadásra Interferences Grand néven kedvezményes jegycsomag vásárolható online a www.biletmaster.ro weboldalon, amely október 27-étől a színház jegypénztáránál is elérhető.

Kövess minket

            

Fesztiválnaptár

2014. November – December

Fesztiválblog

Mint egy disk-image, ami mögött görcsösen szeretnénk meghajtók lenni...

Napi videó

SZERVEZŐ
FŐTÁMOGATÓ
 
FŐSZPONZOR
TÁMOGATÓK
 
SZPONZOROK
 
PARTNEREK
MÉDIAPARTNEREK
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014