William Shakespeare: Poveste de iarnă (1994)

Teatrul Bulandra (București, România)
22 noiembrie 17.00 - UTE 30 online

Durata: 2h 4'
Spectacol în limba română cu subtitrare în limbile maghiară și engleză.
Vizionare gratuită: 24 de ore.
Recomandat persoanelor peste 12 ani!
 

Leontes, Regele Siciliei: Mihai Constantin
Hermione, Regina lui Leontes: Emilia Popescu
Camillo, lord sicilian: Dan Aștilean
Antigonus, lord sicilian: Ion Besoiu
Paulina, soția lui Antigonus: Luminița Gheorghiu
Timpul; Perdita; Mamillius, Tânărul Prinț al Siciliei: Oana Pellea
Emilia, Doamna de onoare a Hermionei, Dorcas, Păstoriţa: Manuela Ciucur
Polixenes, Regele Boemiei: Dragoș Pâslaru
Prințul Boemiei: Ștefan Bănică Jr.
Archimadus, lord din Boemia: Șerban Cellea
Autolycus: Marian Râlea
Clovnul: Adrian Ciobanu
Sophia, Doamna de onoare a Hermionei, Mopsa, Păstoriţa: Anca Sigartău
Așa-numitul tată al Perditei: Paul Chiribuță

Rendező: ALEXANDRU DARIE
Scenografia: Maria Miu

Poveste de iarnă, una dintre comediile romantice ulterioare ale lui Shakespeare, oferă un amestec izbitor și provocator de evenimente tragice și violente, discursuri lirice de dragoste, comedie de tip farsă, cântec și dans pastoral și, în cele din urmă, revelații și reuniuni dramatice. Din punct de vedere tematic, există un amalgam bogat al contrastelor dintre tinereţe şi bătrâneţe, corupție și inocență, declin și regenerare. Atât gelozia ucigașă a lui Leontes, cât și relația de dragoste a lui Perdita cu Florizel sunt grăitor intense. În sala de teatru, Povestea de iarnă este distractivă în felurite registre, și profund emoționantă.

„Pentru mine, Poveste de iarnă este una dintre cele mai profunde piese ale lui Shakespeare, una foarte specială, care a fost scrisă în ultimii ani creativi ai săi, împreună cu CymbelineFurtuna și Macbeth.
Piesa ne povesteşte despre forța extraordinară a teatrului, despre personaje de basm care nu sunt reale, care trăiesc doar pentru o clipă. Aceasta este tocmai imaginea teatrului, unde oamenii se adună pentru a asculta povești care ne impresionează, de parcă ele ar fi adevărate. Acest joc, între real și ireal, este definiția exactă a teatrului. Îmi plac structurile complexe."

Alexandru Darie

Alexandru Darie

Unul dintre cei mai distinși regizori ai peisajului dramaturgic contemporan, Alexandru Darie era cunoscut pentru spiritul său, mereu în căutarea unor noi modalități de exprimare în teatru și operă.
A absolvit Academia de Teatru și Film, în 1983. În 1992, a preluat funcția de regizor rezident la Teatrul Bulandra.
Primul său succes notabil a fost regia piesei Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, o producție pe care „The Guardian" a considerat-o ca fiind cea mai bună după cea regizată de Peter Brook. Amadeus, Cameristele, Legături primejdioase, Mephisto, Poveste de iarnă, Iulius Cezar, Trei surori, Iluzia comică, Anatomie.Titus.Căderea Romei, Triumful dragostei, Ce păcat că-i curvă, Orfeu şi Euridice, Însemnările unui necunoscut, Conversaţie după înmormântare şi The Bach Files sunt doar câteva dintre piesele aclamate pe care le-a pus pe scenă în România de-a lungul carierei sale.
În 2002, Alexandru Darie a devenit directorul general al Teatrului Bulandra, locul care avea să-i reprezinte viața artistică de-a lungul ultimilor 27 de ani de viaţă. În decembrie 2006, a devenit președintele UTE și, în timpul primului său mandat, a organizat cea de-a 17-a ediție a Festivalului UTE la București, reunind companii de teatru de prestigiu din 13 ţări europene.
Ultima sa creaţie a fost punerea în scenă a piesei Coriolanus de William Shakespeare, o superproducție cu 70 de actori, a cărei premiere de mare succes a avut loc la 25 octombrie, 2018.

Festivaluri, turnee, premii:

Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, ediția a III-a  Milano, Italia (la Piccolo Teatro)
Festivalul de Teatru Experimental – Cairo, Egipt
Festivalul de Teatru Ibero-American, Ediția a IV-a – Bogotá, Columbia
Turneu în Japonia (la Teatrul Globe din Tokyo)

Nominalizat de cinci ori la Gala UNITER 1995 pentru Cel mai bun regizor, Cea mai bună producție, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță, Cea mai bună scenografie; premiat de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru pentru Cel mai bun actor principal și Cea mai bună producție a anului.
 
   Spectacol plăcut de Radio Guerrilla!

Calendarul festivalului

November - 2020

Urmărește-ne

                        

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

ORGANIZATOR

EVENIMENT FINANȚAT DE



        

  

                                  

CU SPRIJINUL