Maxim Gorki: În adâncuri

Teatrul Maghiar de Stat Cluj (Cluj-Napoca, România)
24 noiembrie 20.00 - Horizons

Durata: 3h
Spectacol în limba maghiară cu subtitrare în limbile română și engleză.
Vizionare gratuită: 24 de ore.
Recomandat persoanelor peste 12 ani!

Traducea în limba maghiară: Annamária Radnai

Mihail Kostiliov: András Hatházi
Vasilisa: Imola Kézdi 
Nataşa: Éva Imre 
Vaska Pepel: Gábor Viola 
Andrei Kleşci: Loránd Farkas 
Anna: Júlia Laczó 
Nastia: Anikó Pethő 
Bubnov: Sándor Keresztes 
Baronul: Ervin Szűcs 
Satin: Miklós Bács 
Actorul: Áron Dimény 
Luka: Zsolt Bogdán 
Tătarul: Péter Árus 

Regia: YURI KORDONSKY
Scenografia: Dragoș Buhagiar
Dramaturgia: András Visky
Asistent de regie și dramaturgie: Vajna Noémi
Asistent decor, costume: Ioana Popescu
Corepetitor: Zoltán Horváth
Regia tehnică: Réka Zongor

Dintre toate scrierile lui Gorki În adâncuri este opera cea mai inspirată, cea mai contradictorie, cea mai frumoasă, relevantă pentru zilele noastre. O piesă cu implicaţii sociale, politice sau culturale actuale, ele există din belşug: singurătatea individului, a unei comunități, singurătatea unei naţiuni şi a unei ţări, precum şi confruntarea constantă dintre individualitate şi necesitatea de a face parte din societate. 
Piesa înfăţişează, aproape literalmente, o lume aflată în pragul prăbuşirii. Personajele nu au casă, familie, n-au mijloace de supravieţuire, n-au de lucru, nu au speranţe în viitor, pur şi simplu nu au nimic, se află la limită. În adâncuri Dumnezeu nu este prezent cu adevărat, el există pentru unele personaje, dar până şi ei se zbat, pun întrebări la care nu primesc răspuns aproape niciodată. Întrebarea este: până unde mai poate merge omenirea înainte de a înceta să existe?

Yuri Kordonsky

Yuri Kordonsky
A absolvit Academia de Artă Teatrală din Sankt Petersburg (Rusia) ca elev al lui Lev Dodin şi obţinând gradul de MFA la Actorie şi Regie. Începând cu anul 1989 predă, joacă şi regizează în străinătate. În perioada 1989-2001 a fost actor şi regizor permanent al renumitului Malii Teatr  - Teatrul European din Sankt Petersburg.
Dintre spectacolele regizate de el amintim: Dispariţia (piesă proprie); García Lorca: Casa lui Bernarda Alba (Teatru Dramatic Mic, Sankt Petersburg); Cehov: Unchiul Vania, Gogol: Căsătoria, Dostoievski: Crimă şi pedeapsă, Pavel Sanaev: Îngropaţi-mă pe după plintă (Teatrul Bulandra, Bucureşti); Gorki: Azilul de noapte (Théâtre d'Esch, Luxemburg); Întâlnirea (UNESCO ITI Congress, Manila, Filipine); Cehov: Platonov (Teatrul Örkény, Budapesta); Tadeusz Konwicki: Ultima zi a tinereţii (Teatrul Naţional „Radu Stanca", Sibiu); Cehov: Pescăruşul (Teatrul Naţional German, Timişoara); Ibsen: Peer Gynt, Sofocle: Oedip Rege, Ionesco: Cântăreaţa cheală (Wesleyan University, Middletown, SUA); Gogol: Însemnările unui nebun (West End Theater, Gloucester, USA), Chaucer: Povestirile din Canterbury (Riverside Theater, New York).
Spectacolele puse în scenă de Yuri Kordonsky au obţinut numeroase premii internaţionale cum ar fi: Lumina de Aur, Premiul Guvernatorului şi Premiul Bravo pentru cel mai bun spectacol (Rusia), Premiul UTE pentru cel mai bun spectacol (Italia), Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol pentru cea mai bună regie, Premiul Special al Ministerului Culturii din România.
Ca regizor şi actor, Yuri Kordonsky a lucrat în peste douăzeci de ţări din lume, a predat actoria şi regia în Rusia, Germania, Spania, Italia şi România. În 2001 s-a mutat în SUA împreună cu familia, de atunci a predat la Departamentul de Teatru al Wesley University, la Columbia University, la UC San Diego, la George Washington University, la Eugene O'Neill Theater Center. În prezent este conferenţiar la departamentul de Regie al Yale School of Drama.


Turnee:
Festivalul Național de Teatru (FNT), București (2017)
Festivalul Național de Teatru de la Pécs, Ungaria (2017)
Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (2017)

Premii:
Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor pentru Yuri Kordonsky (2016)
Premiul pentru cel mai bun light design pentru Yuri Kordonsky și Dragoș Buhagiar, Festivalul Național de Teatru de la Pécs, Ungaria, (2017)
 

   Spectacol plăcut de Radio Guerrilla!


 

 

Calendarul festivalului

November - 2020

Urmărește-ne

                        

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

ORGANIZATOR

EVENIMENT FINANȚAT DE



        

  

                                  

CU SPRIJINUL