(IN)CORECT

Reactor de creație și experiment (Cluj-Napoca, România)
25 noiembrie 19.00 - OFF ‒ Facebook

Durata: 2h
Spectacol în limba română cu subtitrare în limba engleză.
Vizionare gratuită: 24 de ore.
Recomandat persoanelor peste 14 ani!
 

Alexandra Caras
Cătălin Filip
Oana Mardare
Alina Mișoc
Emőke Pál
Paul Sebastian Popa
Lucian Teodor Rus
Doru Taloș


Text și regie: LETA POPESCU
Scenografia: Lucia Mărneanu
Mișcarea scenică: Farid Fairuz
Atmosferă sonoră: Oana Hodade
Colaj video: Doru Vatavului
Asistență de regie și pregătire muzicală: Dominik M. Iabloncic

Când membrii unei familii au vieți complet diferite, granița dintre ce este corect și ce este incorect este foarte fină. Seamănă cu locul în care Dunărea se revarsă în Marea Neagră. E un loc incert, tulbure, așa cum devin în miezul nopții mințile rudelor aflate într-o vacanță în Deltă.
Spectacolul (IN)CORECT jonglează cu planul fanteziilor și al dorințelor a două generații diferite. Reluarea amintirilor comune pare să fie drumul spre a fi împreună. Și dacă nu ne aducem aminte același lucru?

(IN)CORECT
face parte din trilogia proiectului de regie Colaj al Letei Popescu, alături de (IN)CREDIBIL de la Teatrul Național Timișoara și (IN)VIZIBIL de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

„Proiectul de regie Colaj s-a desfășurat în perioada 2018-2020, deși interesul meu pentru colajul textelor și al imaginilor de pe scenă a apărut mai devreme, odată cu spectacolul Proteine Fluorescente (2016, Reactor de creație și experiment, text Alexandra Pâzgu). Mi-am dat timp în ultimii ani să aprofundez și să revizitez mecanisme teatrale recurente în spectacolele mele. Mi s-a părut la un moment dat (cum încă mi se pare și astăzi) că poezia teatrului nu stă în imaginea creată prin ascunderea mecanismelor specifice lui, ci stă tocmai în mecanismele lui. Toate cele trei spectacole se bazează pe paradoxuri ale vulnerabilității, pe conflicte ale firii umane. Există în toate o suprapunere de planuri, fie la nivel dramaturgic, fie la nivelul montării. Am colat autori contemporani români la Timișoara (Peca
Ștefan, Mihaela Michailov și Elise Wilk), poeme semnate de autori români sau maghiari la Teatrul Maghiar, și povești de familie ale echipei artistice la Reactor Cluj. Și asta pentru că mă interesează prezentul nostru, aici și acum. Valoarea acestei trilogii rămâne pentru mine ascunsă în ceea ce a lăsat încă nedezvăluit, nedezvoltat. Iar asta mă face să caut din nou și din nou în încercarea mea de a redefini, poate, mijloacele teatrului.”

Leta Popescu


Leta Popescu
(n. 1989, Galați) activează pe scenele din România începând cu anul 2013. Abordează în spectacolele sale teme ale prezentului fără a face un tip de teatru militant sau tezist. Încercă să depisteze vibrațiile lumii trăite împreună cu echipa artistică, îşi creează propriile laboratoare de regie, construiește o rubrică de atitudini în revista Scena.ro unde provoacă la dialog practicienii teatrului românesc, este parte din echipa artistică Reactor, lucrează la teza de doctorat Funcții și disfuncții ale teatrului de repertoriu, crede că umanitatea joacă feste tuturor ideologiilor.
Montează în teatrele naționale din Cluj, Craiova, Târgu Mureș, Timișoara, în Teatrul Figura Gheorgheni și Gong-Sibiu. Lucrează concomitent la Reactor-Cluj, Fabrica de Pensule, Zug.zone, Teatru3GTârgu Mureș, Replika-București. E interesată de dramaturgia autorilor contemporani de limbă română și maghiară, dar dramatizează și proză/poezie din același univers. Din autorii dramatici cu care a colaborat amintim: Elise Wilk, Alexa Băcanu, Nicoleta Esinencu, Peca Ștefan, Mihaela Michailov.
Leta Popescu are proiecte regizoarale, cel mai recent fiind trilogia Colaj ce include (IN)VIZIBIL la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, (IN)CREDIBIL la Teatrul Național Timișoara, (IN)CORECT la Reactor de creație și experiment Cluj. Un alt proiect de regie este De la proză la spectacol, proiect în care sunt dramatizați autori contemporani români și din care au rezultat până în prezent spectacolele Sfârșit (proză de Florin Lăzărescu), Poker (Bogdan Coșa), Ghinga (Dan Coman).
 
   Spectacol plăcut de Radio Guerrilla!

Calendarul festivalului

November - 2020

Urmărește-ne

                        

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

ORGANIZATOR

EVENIMENT FINANȚAT DE



        

  

                                  

CU SPRIJINUL