Makszim Gorkij: A mélyben

Kolozsvári Állami Magyar Színház (Kolozsvár, Románia)
november 24. 20.00 - Horizons

Időtartam: 3h
Magyar nyelvű előadás román és angol felirattal.
Az előadás 24 órán keresztül érhető el.
12 éven felülieknek ajánlott!

Fordította: Radnai Annamária

Mihail Ivanov Kosztiljov: Hatházi András
Vaszilisza Karpovna: Kézdi Imola 
Natasa: Imre Éva 
Vászka Pepel: Viola Gábor 
Andrej Mitrics Klescs: Farkas Loránd 
Anna: Laczó Júlia 
Násztya: Pethő Anikó 
Bubnov: Keresztes Sándor 
Báró: Szűcs Ervin 
Szatyin: Bács Miklós 
Színész: Dimény Áron 
Luka: Bogdán Zsolt 
Tatár: Árus Péter 

Rendező: YURI KORDONSKY
Díszlet- és jelmeztervező: Dragoș Buhagiar
Dramaturg: Visky András
A rendező és a dramaturg munkatársa: Vajna Noémi
A díszlet- és jelmeztervező asszisztense: Ioana Popescu
Korrepetitor: Horváth Zoltán
Ügyelő: Zongor Réka

 
Gorkij valamennyi színpadi műve közül A mélyben a legihletettebb mű, ellentmondásos, gyönyörű és ma is időszerű szöveg. A mai világ valóságos tükre: a magány érzése minden szinten jelen van benne, az egyén, egy társadalmi csoport, egy nemzet, egy ország magányossága, és az egyén állandó küzdelme azzal, hogy ő a társadalomnak is része. 
A mélyben egy összeomlás szélén álló világot ábrázol. A szereplőknek nincs otthonuk, családjuk, pénzük, nincsenek létfenntartási eszközeik, nincs munkájuk, jövőbe vetett reménységük, szó szerint semmijük nincs, a legvégső határon vannak. A mélyben Isten nem igazán van jelen; egyes szereplők számára létezik, de ők is küszködnek, kérdéseket tesznek fel, melyekre szinte sosem kapnak választ. Feltevődik a kérdés, még meddig mehet el az emberiség, mielőtt teljesen elpusztul?

Yuri Kordonsky

Yuri Kordonsky
Yuri Kordonsky a szentpétervári Állami Színházművészeti Akadémián tanult Lev Dogyin tanítványaként, színész és rendezői szakon egyaránt mesterfokozatot (MFA) szerzett. 1989 óta tanít, játszik és rendez külföldön. 1989-2001 között a hírneves szentpétervári Malij Tyeatr (Kis Drámai Színház - Európai Színház) színésze és rendezője volt.
Az általa rendezett előadások közül megemlítendők: Eltűnés (saját színdarab); García Lorca: Bernarda Alba háza (Kis Drámai Színház, Szentpétervár); Csehov: Ványa bácsi, Gogol: Háztűznéző, Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés, Pavel Szanajev: Engem a parketta szegőléce mögé temessetek (Bulandra Színház, Bukarest); Gorkij: Éjjeli menedékhely (Théâtre d'Esch, Luxemburg); A találkozás (UNESCO ITI Kongresszus, Manila, Fülöp-szigetek); Csehov: Platonov (Örkény Színház, Budapest); Tadeusz Konwicki: Az ifjúság utolsó napja (Radu Stanca Nemzeti Színház, Nagyszeben); Csehov: Sirály (Német Nemzeti Színház, Temesvár); Ibsen: Peer Gynt, Szophoklész: Oidipusz király, Ionesco: A kopaszénekesnő (Wesleyan University, Middletown, USA); Gogol: Egy őrült naplója (West End Theater, Gloucester, USA), Chaucer: Canterbury mesék (Riverside Theater, New York).
Kordonsky előadásai számos nemzetközi díjat nyertek, többek között: Arany Fény, Kormányzó Díja és a legjobb előadásnak kijáró Bravó Díj (Oroszország), a Legjobb előadás UTE Díja (Olaszország), UNITER-díj a legjobb előadásért és a legjobb rendezésért (Románia), a Román Kulturális Minisztérium Különdíja.
Színészi és rendezői pályafutása során több mint húsz országban dolgozott, színházművészetet és rendezést tanított Oroszországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban és Romániában. 2001-ben családjával az Egyesült Államokba költözött, azóta tanított a Wesleyan University Színházművészeti Tanszékén, a Columbia University, UC San Diego, George Washington University egyetemeken, az Eugene O'Neill Színházi Központban. Jelenleg a Yale School of Drama rendezői szakának óraadó tanára.

Turnék:

Országos Színházi Fesztivál (FNT), Bukarest (2017) 
Pécsi Országos Színházi Találkozó (2017)
Nagyszebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál (2017)

Díjak:

Legjobb rendezőnek járó UNITER-díj (Román Színházi Szövetség) Yuri Kordonskynak (2016). 
Legjobb fényterv díja (Yuri Kordonsky, Dragoș Buhagiar), Pécsi Országos Színházi Találkozó, 2017. 

 

 

 

Fesztiválnaptár

November - 2020

Kövess minket

                        

Kapcsolat

FESZTIVÁLIGAZGATÓ                 
TOMPA GÁBOR
Emil Isac u. 26-28. Kolozsvár
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro


SZERVEZŐ

FŐTÁMOGATÓ



        

  

                                  

TÁMOGATÓK