William Shakespeare – Thomas Middleton: TIMON DIN ATENA

Teatrul Național al Greciei
30 noiembrie 18.30 - Sala MareBilet online
 2h 20’ cu pauză

Timandra: Argyro Ananiadou
Timon: Vassilis Andreou
Lucullus, Nobil, Senator: Giorgos Dambasis
Giuvaergiul, Lucius, Nobil, Senator: Ieronymos Kaletsanos
Sempronius, Cupido, Senator, Pictorul: Nikos Kardonis
Flaminius, Lucilius: Stathis Koikas
Slujitor, Ventidius: Fotis Koutrouvidis
Slujitor, Ofițer: Anastasis-Simeon Laoulakos
Caphis: Phevos Markianos
Apemantus: Dimitris Papanikolaou
Flavius: Maria Savvidou
Alcibiade: Christos Sougaris
Servilius: Manos Stefanakis
Poetul, Nobil, Senator: Aris Troupakis
Phrynia: Antigone Fryda

Regia: STATHIS LIVATHINOS
Scenografia: Eleni Manolopoulou
Muzica: Lysandros Fallireas
Light design: Alekos Anastasiou
Pregătirea muzicală: Melina Peonidou
Dramaturgia: Eri Kyrgia

Timon, domnul și mai târziu mizantropul Atenei secolului al V-lea î.Hr., duce o viață cu mult peste mijloacele sale financiare. Își cheltuiește averea pe cadouri pentru prieteni și pe felurite alte plăceri, de care beneficiază întreaga populaţie masculină a Atenei. Crede că fericirea şi împlinirea pot fi cumpărate şi îşi creează un paradis artificial în mijlocul unui oraş decăzut. Foarte curând, prietenii și cei care s-au bucurat de generozitatea lui Timon vor trebui să-și dovedească loialitatea față de acesta.
Cu Timon din Atena, Shakespeare renunță la tema iubirii, precum și la marile întrebări agonizante, care l-au urmărit întreaga carieră, și se ocupă de o chestiune cotidiană, tangibilă, cunoscută de noi toţi: banii. Cine îi are și cine nu; cine datorează cât şi cui, cum sunt sau nu sunt colectate datoriile; banii ca mijloc de evitare a crizelor și banii creatori de iluzii. O dramă în care îşi găsesc locul extremele, o piesă atemporală și întotdeauna relevantă despre bogăție, datorii, lingușire, negare, iluzie, generozitate și nerecunoştinţă. Și dacă este abordată în “contra tempo”, este și o piesă despre prietenie.
Stathis Livathinos se întoarce la Shakespeare prin intermediul uneia dintre piesele cele mai enigmatice și atrăgătoare ale marelui dramaturg, cu un personaj central care a fost celebrat de-a lungul secolelor ca puţini alții. De la Aristofan, Strabon, Plutarh, Diogene, Frinicus și Antiphanes până la Menandru și Shakespeare, Timon din Atena rămâne simbolul tragicomic al unui om care își pierde credința în umanitate.
Trupa de actori devotaţi producţiei lui Stathis Livathinos, obișnuiți cu stilul şi modul de lucru al regizorului, alături de tinerii actori din noua generație, oferă un spectacol ritmic, proaspăt și puternic, care include segmente corale și multă muzică!

Urmărește-ne

                        

Calendarul festivalului

November - 2018

Video

Ziua a noua 

Contact

Directorul Festivalului: Tompa Gábor

Emil Isac u. 26-28. Cluj-Napoca
Tel.:+40 264-431 986
office@huntheater.ro

SZERVEZO

EVENIMENT FINANȚAT DE

 

CU SPRIJINUL