Stefano Massini: ULTIMA NOAPTE A LUI GIACOMO CASANOVA

Centro Attori La Contemporanea, Italia
29 noiembrie 14.00 - Teatrul Național Cluj, Studio Euphorion - Bilet online
1h 15’ fără pauză

Regia și interpretarea: MARIO MATTIA GIORGETTI

Scenografia: Tiziana Gagliardi
Traducerea: Sanda Visan

Avem în fața ochilor un Casanova neobişnuit, care, aflat la limita dintre viaţă și moarte, ne povesteşte trecutul său, derulând astfel firele unei vieţi ieşite din comun.

Este obosit şi bolnav, iar masca pe care a purtat-o timp de atâţia ani îl destabilizează. Stefano Massini, tânăr autor toscan care a primit deja numeroase distincţii din partea breslei, ni-l înfățișează pe Casanova care îi vorbește unui copist, tocmai pentru ca, la apusul unei vieţi presărată cu iubiri, pasiuni, uneltiri, decepţii şi frivolităţi, să lase celor care vor urma mai mult decât niște amintiri goale, inaccesibile.

Un Casanova puternic, dar şi fragil, un Casanova copilăros, dar totodată diabolic, hoţ şi generos, o mască care-l interpretează pe Casanova dar care ni-l arată și pe el cel adevărat, o ființă care are şi temeri – deci, la urma urmei, este vorba de un Om. Totul se desfăşoară în paralel cu o altă călătorie, a unui alt mare artist, drumul scurt şi plin de suferinţă al lui Mozart, cel care trăiește agonia secolului al XVIII-lea.

Mario Mattia Giorgetti

Urmărește-ne

               

Calendarul festivalului

November - December 2016

Video

Ziua a unsprezecea
 
Organizator
Eveniment finanțat de
 
 
Sponsor principal
Cu sprijinul
   
 
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014