Noutăți

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe a luat sfârșit duminică seara, cu spectacolul Omul cel bun din Sâciuan de B. Brecht (Teatrul Vígszínház din Budapesta). În cele 11 zile ale festivalului, Teatrul Maghiar de Stat Cluj a găzduit 21 trupe din 14 țări ale lumii, de la Coreea de Sud, sau Statele Unite ale Americii până la Germania, Luxemburg sau Rusia. Tema ediției din acest an a fost Odiseea Străinului
 
Spectacolele din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Interferențe se bucură de un interes deosebit din partea iubitorilor de teatru, majoritatea spectacolelor jucându-se cu sălile pline. Tema centrală a evenimentului, străinul, se apropie din ce din ce în ce mai mult de publicul clujean, care, cu prilejul Festivalului Interferențe, are ocazia de a veni în contact cu zone culturale și teatrale diferite. 
Primul weekend al Festivalului Internațional Interferențe a adus, pe lângă mai multe spectacolele programate în fiecare zi, și lansări de carte, concerte, proiecții și o expoziție de pictură.
Festivalul Internațional de Teatru Interferențe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj s-a deschis joi, 24 noiembrie, cu o adaptare după Faust, spectacolul testament al regizorului sloven Tomaž Pandur
Festivalul Internațional de Teatru Interferențe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2016, își deschide curând porțile! La conferința de presă organizată la Cluj, studenții Universităţii Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune, clasa actorie, au prezentat un moment artistic conceput de Enikő Györgyjakab pornind de la tema centrală a festivalului, Odiseea Străinului.
În cadrul celei de-a 5-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe, Declan Donnellan, directorul artistic al Cheek by Jowl, va conduce actorii profesioniști într-o explorare a principiilor prezentate în cartea sa The Actor and the Target | Actorul și ținta, care i-ar putea ajuta să se simtă mai liberi în munca lor, abordând acele zone în care s-ar putea simţi blocaţi.
În perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2016 va avea loc, la Cluj, cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj.  Tema celei de-a V-a ediţii a Festivalului este „Odiseea Străinului”.

Urmărește-ne

               

Calendarul festivalului

November - December 2016

Video

Ziua a unsprezecea
 
Organizator
Eveniment finanțat de
 
 
Sponsor principal
Cu sprijinul
   
 
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014