Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe a luat sfârșit duminică seara, cu spectacolul Omul cel bun din Sâciuan de B. Brecht (Teatrul Vígszínház din Budapesta). În cele 11 zile ale festivalului, Teatrul Maghiar de Stat Cluj a găzduit 21 trupe din 14 țări ale lumii, de la Coreea de Sud, sau Statele Unite ale Americii până la Germania, Luxemburg sau Rusia. Tema ediției din acest an a fost Odiseea Străinului
 
JURNAL DE FESTIVAL 11.
 De fiecare dată când un festival se încheie mi se pune un nod în gât – fie că am făcut parte din echipa de organizare (și, de fapt, abia aștept să se termine ca să recuperez orele nedormite, mesele sărite și liniștea zilelor...), fie că am fost invitată (și îmi pare rău că bucuria mea e pe sfârșite). Indiferent de situație, nodul e același – iritant și, uneori, angoasant. Ceva se termină și chiar dacă orice final promite o întoarcere la firescul lucrurilor sau, și mai bine, promite un început de drum, rămâi întotdeauna cu gustul melancolic al timpului care a trecut. Firește, ultima zi de Interferențe nu a făcut excepție de la acest sentiment. Ultimele spectacole ale ediției au fost Ultima bandă a lui Krapp (se putea o potrivire mai mare?), de la Teatrul ZAR din Polonia și Omul cel bun din Seciuan, al Teatrului de Comedie din Ungaria.
Declan Donnellan și Frank Hoffmann la Festivalul Interferențe
Spectacolele din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Interferențe se bucură de un interes deosebit din partea iubitorilor de teatru, majoritatea spectacolelor jucându-se cu sălile pline. Tema centrală a evenimentului, străinul, se apropie din ce din ce în ce mai mult de publicul clujean, care, cu prilejul Festivalului Interferențe, are ocazia de a veni în contact cu zone culturale și teatrale diferite. 
Interferența artelor la Cluj!
Primul weekend al Festivalului Internațional Interferențe a adus, pe lângă mai multe spectacolele programate în fiecare zi, și lansări de carte, concerte, proiecții și o expoziție de pictură.
Debut al Festivalului Interferențe cu Faustul lui Tomaž Pandur!
Festivalul Internațional de Teatru Interferențe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj s-a deschis joi, 24 noiembrie, cu o adaptare după Faust, spectacolul testament al regizorului sloven Tomaž Pandur

Urmărește-ne

               

Calendarul festivalului

November - December 2016

Video

Ziua a unsprezecea
 
Organizator
Eveniment finanțat de
 
 
Sponsor principal
Cu sprijinul
   
 
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014