Társművészetek az Interferenciák Fesztiválon

A napi több előadás mellett filmvetítéssel, koncertekkel, könyvbemutatókkal és kiállításmegnyitóval várja az érdeklődőket az Interferenciák Fesztivál Kolozsváron. 
 
A Hajdu Szabolcs által rendezett Ernelláék Farkaséknál című előadás másnapján, szombaton, az azonos című, a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíját elnyerő film vetítésére került sor a Tranzit Házban. Ahogy azt a közönségtalálkozón Hajdu Szabolcs elmondta, a hétköznapi problémákat és élethelyzeteket bemutató előadás (és film) reményeik szerint élni segít a nézőknek. 

Szintén szombaton a fesztivál új teret fedezett fel a színház számára: a Remarul – 16 februarie vagongyár csarnokában került sor a nagyváradi Mária Királyné Színház Az éjszaka szívében – A Lear-epizód című, Shakespeare Lear királyát feldolgozó előadására. 

Hétvégén a jazz és a ska zene kedvelőinek egyaránt kínált kikapcsolódási lehetőséget az Interferenciák: az Erdélyi Néprajzi Múzeumban Lucian Ban jazz-zongorista, a Tranzit Házban pedig a nagyszebeni Suburbia 11 zenekar koncertjein vehettek részt a fesztiválozók. 
A kolozsvári színház stúdiójának előcsarnokát új funkcióval ruházta fel az Interferenciák: a fesztivál ideje alatt galériaként is működik, melyben Részegh Botond csíkszeredai képzőművész Káprázat és kárhozat című kiállítása látogatható. A sorozat egyik darabja a fesztivál arculatának meghatározó eleme.    
 

Kövess minket

              

Fesztiválnaptár

November - December 2016

Napi videó

Interferenciák 2016 - tizenegyedik nap
Szervező
Főtámogató
 
Főszponzor
Támogatók
 
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014