Hírek

Vasárnap este a budapesti Vígszínház Jóembert keresünk című előadásával zárult az 5. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál. A találkozó tizenegy napja alatt tizennégy ország összesen huszonegy társulatát látta vendégül a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A kétévente megszervezett színházi találkozóra idén Dél-Koreától az Amerikai Egyesült Államokon, Németországon, Luxemburgon át Oroszországig érkeztek társulatok. A fesztivál központi témája az idegen odüsszeiája volt, melynek jegyében összesen harmincegy előadást játszottak Kolozsváron a meghívott társulatok. 
 Teltházas előadásokkal zajlik Kolozsváron az 5. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál, melynek központi témája idén az idegenség. Legnagyobb népszerűségnek a fesztiválközönség körében az első héten a moszkvai Puskin Színház és a londoni Cheek by Jowl társulat koprodukciójában létrejött Shakespeare-előadás, a Declan Donnellan által rendezett Szeget szeggel örvendett. A klasszikus történetet a kortárs orosz közegbe helyező előadás a hatalom és az egyén viszonyát boncolgatta. 
A napi több előadás mellett filmvetítéssel, koncertekkel, könyvbemutatókkal és kiállításmegnyitóval várja az érdeklődőket az Interferenciák Fesztivál Kolozsváron. 
 Ünnepélyes megnyitóval és a ljubljanai Nemzeti Színház Faust-előadásával vette kezdetét csütörtökön, november 24-én a Kolozsvári Állami Magyar Színház által szervezett 5. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál.
 Az 5. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál csütörtökön, november 24-én nyitja meg kapuit a közönség előtt. A fesztivál programjában idén 14 ország 20 meghívott előadása szerepel, valamint a kolozsvári színház két előadása.
Az 5. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében Declan Donnellan, a Cheek by Jowl művészeti vezetője workshopot tart. A workshop keretében a The Actor and the Target | Színész és célpont című könyvének alapelveit ismerteti meg fiatal, hivatásos színészekkel, hogy így segítsen nekik felszabadulni a munkájuk olyan területein, ahol ezidáig bizonytalannak érezték magukat.
 Nyilvános a Kolozsvári Állami Magyar Színház által kétévente megszervezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál ötödik kiadásának programja. Az idén november 24. – december 4. között megrendezett színházi találkozóra tizenhárom országból összesen húsz meghívott társulat érkezik Kolozsvárra. A fesztivál idei kiadásának mottója Az idegen odüsszeiája.

Kövess minket

              

Fesztiválnaptár

November - December 2016

Napi videó

Interferenciák 2016 - tizenegyedik nap
Szervező
Főtámogató
 
Főszponzor
Támogatók
 
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014