Spectacole din Germania și Israel în deschiderea festivalului

Festivalul Internaţional de Teatru INTERFERENțE a început miercuri, 26 noiembrie, cu două spectacole. În timp ce directorul Festivalului, Gábor Tompa, deschidea evenimentul în Sala Mare a Teatrului, în Sala Studio se prezenta deja spectacolul Neguțătorul din Veneția de William Shakespeare, regia: Ilan Ronen, al Teatrului Habima din Israel. După deschiderea oficială a Festivalului, publicul a putut urmări spectacolul Teatrului Schaubühne am Lehniner Platz din Germania, Un dușman al poporului de Henrik Ibsen, regia: Thomas Ostermeier. Cele două spectacole au avut câte două reprezentaţii.

A doua zi a Festivalului a oferit publicului o multitudine de evenimente conexe. După discuțiile cu artiștii spectacolelor menţionate, au avut loc proiecțiile Hommage à Pina Bausch şi Café Müller, spectacol realizat de celebra coregrafă în 1978. Ambele au fost prezentate de către Robert Sturm. Seria de proiecții va continua vineri cu spectacolul Orfeu și Euridice, sâmbătă cu Le sacre de printemps şi luni cu Kontakthof.
Mai multe informaţii despre evenimentele din cadrul Festivalului puteți afla din Jurnalul de Festival, redactat în limba română de Claudiu Groza, în limba maghiară de Anikó Varga, iar în limba engleză de Francesa Moschitta și Paola Faraca.
 
 

Urmărește-ne

            

Calendarul festivalului

Noiembrie – Decembrie 2014

Blogul festivalului

Ca un disk-image în spatele căruia am dori să fim driveri.

Video

ORGANIZATOR
EVENIMENT FINANȚAT DE
 
SPONSOR PRINCIPAL
CU SPRIJINUL
 
SPONSORI
 
PARTENERI
PARTENERI MEDIA
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014