Se dă startul Festivalului Interferențe!

Festivalul Internațional de Teatru Interferențe își deschide porțile miercuri, 26 noiembrie. La conferința de presă organizată la Cluj cu ocazia Festivalului, a avut loc și un flashmob-surpriză, prezentat de către studenții la actorie ai Universităţii Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune. Flashmob-ul, conceput şi realizat de actrița Enikő Györgyjakab, a avut la bază tema Festivalului, "mărturiile corpului".

Gábor Tompa, directorul și selecționerul Festivalului, a spus că dorinţa organizatorilor este să transforme Festivalul într-unul tematic, iar anul aceasta s-a încercat lărgirea noţiunii de interferenţe. „Tema celei de-a patra ediții este mărturiile corpului, materia primă, modalitatea de expresie indispensabilă a teatrului fiind corpul uman. Cele mai importante tendinţe ale teatrului contemporan - în care graniţele dintre teatru şi arta performativă tind din ce în ce mai mult să se contopească - îşi propun redefinirea noţiunii de corporalitate, aducând publicul în faţa unor experienţe noi. Spectacolele invitate la Festival reflectă această diversitate a tematicii alese, în program regăsindu-se atât spectacole de teatru fizic cât și de teatru psihologic."

Anna Horváth, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a mulțumit Teatrului Maghiar pentru invitarea în oraş a unor spectacole importante și de mare valoare ale teatrului contemporan, oferind astfel publicului local experiențe de neuitat. Consiliul local se află într-o poziţie extrem de favorabilă - a mai declarat  Anna Horváth - el trebuie doar să sprijine multitudinea de evenimente valoroase care se organizează în oraş.

Gábor Tompa a mulțumit tuturor finanțatorilor și partenerilor Festivalului pentru spriijinul acordat și a mai adăugat că tema centrală a ediției din 2016 a Interferențelor va fi "foreignness"

Urmărește-ne

            

Calendarul festivalului

Noiembrie – Decembrie 2014

Blogul festivalului

Ca un disk-image în spatele căruia am dori să fim driveri.

Video

ORGANIZATOR
EVENIMENT FINANȚAT DE
 
SPONSOR PRINCIPAL
CU SPRIJINUL
 
SPONSORI
 
PARTENERI
PARTENERI MEDIA
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014