Noutăți

Gábor Tompa, András Visky, Robert Woodruff și Carmencita Brojboiu au vorbit, începând cu ora 10.00, la Casa TIFF, despre spectacolul Caravaggio Terminal. „Artistul greu de suportat și de multe ori încăpățânat, Caravaggio, apare în acest spectacol ca un personaj al timpurilor noastre, un artist vizual, care „pictează” cu ajutorul unei camere de filmat și al unui ac folosit pentru tatuatre.” – a precizat András Visky. 
Vernisajele unor expoziții, concerte, lansări de carte și workshop-uri au îmbogățit programul Interferențelor din acest week-end. 

Tema Festivalului, ”mărturiile corpului”, se regăsește atât în spectacolele invitate cât și în evenimentele conexe. Gábor Tompa, directorul Festivalului Interferențe, a fost curatorul invitat al expoziției cu lucrări din patrimonial Muzeului de Artă Cluj, care a fost inaugurată sâmbătă de către George Banu. Expoziţia poate fi vizitată pe durata Festivalului. 
Festivalul Internaţional de Teatru INTERFERENțE a început miercuri, 26 noiembrie, cu două spectacole. În timp ce directorul Festivalului, Gábor Tompa, deschidea evenimentul în Sala Mare a Teatrului, în Sala Studio se prezenta deja spectacolul Neguțătorul din Veneția de William Shakespeare, regia: Ilan Ronen, al Teatrului Habima din Israel.  
Festivalul Internațional de Teatru Interferențe își deschide porțile miercuri, 26 noiembrie. La conferința de presă organizată la Cluj cu ocazia Festivalului, a avut loc și un flashmob-surpriză, prezentat de către studenții la actorie ai Universităţii Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune. Flashmob-ul, conceput şi realizat de actrița Enikő Györgyjakab, a avut la bază tema Festivalului, "mărturiile corpului".

Coregraful și regizorul Josef Nadj și  actorul din Coreea de Sud, Jaram Lee vor conduce în cadrul festivalului workshopuri legate de moto-ul Festivalului Internaţional de Teatru INTERFERENŢE: Mărturiile corpului.

În perioada 26 noiembrie - 7 decembrie 2014 va avea loc, la Cluj, cea de a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru INTERFERENŢE organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Tema celei de-a IV-a ediţii a Festivalului este legată de „Mărturiile corpului" şi acoperă o problematică complexă care însoțește întreaga istorie a teatrului universal. 
Tema ediţiei din acest an a Interferențelor este „Mărturiile corpului". Participă şi tu la aventura noastră!
‒ privește corpurile oamenilor
‒ „ascultă" mărturiile lor
‒ surprinde în fotografii poveştile pe care corpurile umane ţi le spun
‒ fă-ne părtaş al poveștilor tale
Cu fotografiile primite vom deschide o expoziție online și offline. Autorul celei mai reuşite fotografii va câștiga un pachet de bilete INTERFERENCES GRAND. 

până când: 20 noiembrie
unde: 
www.facebook.com/Interferences.Festival » message
Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru, în colaborare cu Teatrul Maghiar de Stat Cluj vor organiza, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru INTERFERENŢE, care va avea loc în perioada de 29 noiembrie - 5 decembrie 2014,  un seminar dedicat tinerilor critici de teatru. 


În toamna aceasta, Uniunea Teatrelor din Europa (UTE) a anunţat lansarea proiectului internaţional multianual intitulat CONFLICT ZONES. Acesta are drept scop aducerea în atenţia publicului a felului în care conflictele petrecute în cei 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial au influenţat mentalitatea europeană. 

Urmărește-ne

            

Calendarul festivalului

Noiembrie – Decembrie 2014

Blogul festivalului

Ca un disk-image în spatele căruia am dori să fim driveri.

Video

ORGANIZATOR
EVENIMENT FINANȚAT DE
 
SPONSOR PRINCIPAL
CU SPRIJINUL
 
SPONSORI
 
PARTENERI
PARTENERI MEDIA
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014