Szerdán kezdődik az Interferenciák Fesztivál

Az Interferenciák szerdán, november 26-án nyitja meg kapuit a közönség előtt. A fesztivált megelőző sajtótájékoztató rendhagyó módon a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió karának első- és másodéves színművészet szakos hallgatói flashmobjával indult, melyet a diákok Györgyjakab Enikő vezetésével készítettek a „test történetei" fesztiválmottó apropóján. 
 

Tompa Gábor, a fesztivál igazgatója és válogatója elmondta, az elmúlt három kiadás során különböző irányokból próbálták értelmezni az interferenciák fogalmát, így jutottak el a kortárs színház egyik leggazdagabb és egyben legaktuálisabb témájához, a testhez. Az emberi test legfőbb és egyben megkerülhetetlen kifejezőeszközünk, színházban és hétköznapi életben egyaránt. A jelenkor legfontosabb színházi törekvései - melyekben a színház és performansz közötti határok egyre inkább összemosódnak - megpróbálják újraértelmezni a testiség fogalmát, új tapasztalatok elé állítva a nézőt - mondta el az igazgató. A fesztiválra meghívott előadások tükrözik e téma sokszínűségét, pszichológiai színháztól fizikai színházi előadásokig sokféle műfaj található a programban.
 

Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere megköszönte a kolozsvári színháznak, hogy a kortárs színház értékes előadásait hozza el a régióba, és igazi élményekkel gazdagítja a helyi közönséget. Kiemelte, hogy a város önkormányzata szerencsés helyzetben van, hiszen a helyi kulturális intézmények, civil szervezetek számos kiváló rendezvényét „csupán" támogatnia kell.

Tompa Gábor megköszönte a rendezvény támogatóinak és partnereinek hozzájárulását a fesztivál létrejöttéhez, majd elmondta, a 2016-os Interferenciák Fesztivál választott témája a „foreignness", azaz az idegenség lesz.
 

A fesztivál programjában szereplő nyolc nagytermi előadásra Interferences Grand néven kedvezményes jegycsomag vásárolható online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint a színház jegypénztáránál, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468),.

Kövess minket

            

Fesztiválnaptár

2014. November – December

Fesztiválblog

Mint egy disk-image, ami mögött görcsösen szeretnénk meghajtók lenni...

Napi videó

SZERVEZŐ
FŐTÁMOGATÓ
 
FŐSZPONZOR
TÁMOGATÓK
 
SZPONZOROK
 
PARTNEREK
MÉDIAPARTNEREK
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014