Német és izraeli előadás a fesztivál nyitónapján

Szerdán, november 26-án ünnepélyes megnyitóval és két előadással startolt a „test történetei” mottóval megrendezett negyedik Interferenciák.  Miközben Tompa Gábor, a fesztivál igazgatója három nyelven köszöntötte a közönséget, a stúdióban már zajlott a Habima Színház A velencei kalmár című előadása. A berlini Schaubühne am Lehniner Platz A nép ellensége című előadását Thomas Ostermeier rendezésében a megnyitót követően a nagyteremben láthatta a közönség. Rendhagyó módon mindkét előadás csütörtökön újra megtekinthető volt.


A fesztivál második napján teljes gőzzel elkezdődtek a járulékos programok is: délelőtt a TIFF Házban az említett két előadás alkotóival került sor beszélgetésekre, melyeket Robert Sturm, a Tanztheater Wuppertal menedzserének bevezetője követett az Hommage à Pina Bausch négynapos vetítéssorozathoz. Az érdeklődők Pina Bausch Café Müller című 1978-as előadását nézhették meg. A vetítéssorozat pénteken az Orfeusz és Eurüdiké, szombaton a Tavaszi áldozat, hétfőn pedig a Kontakthof vetítésével folytatódik.

A fesztivál eseményeiről és hangulatáról napi rendszerességgel tudósít a Fesztiválnapló, melyet magyar nyelven Varga Anikó színikritikus, románul Claudiu Groza kulturális újságíró angolul pedig Francesca Moschitta és Paola Faraca szerkesztenek.


 

Kövess minket

            

Fesztiválnaptár

2014. November – December

Fesztiválblog

Mint egy disk-image, ami mögött görcsösen szeretnénk meghajtók lenni...

Napi videó

SZERVEZŐ
FŐTÁMOGATÓ
 
FŐSZPONZOR
TÁMOGATÓK
 
SZPONZOROK
 
PARTNEREK
MÉDIAPARTNEREK
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014