Horvátországi olasz társulat az Interferenciákon

A csütörtök délelőtti beszélgetés a Lux Boreal táncegyüttes történetének felelevenítésével kezdődött, majd rátértek az előző esti előadásra. Szó esett a kolozsvári (és általában véve) a közönség reakcióiról. Henry Torres elmondta, hogy a helyzet többé-kevésbé mindenhol ugyanaz: a Lamb kihívás a közönség számára, de minden előadás kihívás a táncosok számára is – kényelmetlen, felkavaró rítusról van szó. 

A stúdióban itthoni előadást lehetett látni ezen a napon, délután öttől és este kilenctől Nona Ciobanu Aki elzárja az éjszakát című produkcióját játszotta a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata. Este héttől a horvátországi olasz társulat, a HNK Zajc Rijeka ‒ Dramma Italiano mutatta be a nagyteremben a Kafka Project: Frontiere / Granice / Meje / Grens / Borders című előadást. A produkció lényegében arra késztet bennünket, hogy elgondolkozzunk a valós vagy képzeletbeli határok jelentéséről, a személy és az államiság, az egyén és a jog, valamint a kormányzat és a közember kapcsolatáról. Az előadás után a színház büféjében Visky András faggatta az egyetlen Olaszországon kívüli olasz társulat tagjait. Szó volt az előadásról (például Pina Bausch megidézéséről) és a Dramma Italiano sajátságos kisebbségi helyzetéről is.

A kolozsvári StereoTrombone zenekar zárta a napot a TIFF-ház pincéjében, house, trip-hop, experimental, deep és nu jazz voltak a csütörtöki napot levezető zenei koktél hozzávalói.

Kövess minket

            

Fesztiválnaptár

2014. November – December

Fesztiválblog

Mint egy disk-image, ami mögött görcsösen szeretnénk meghajtók lenni...

Napi videó

SZERVEZŐ
FŐTÁMOGATÓ
 
FŐSZPONZOR
TÁMOGATÓK
 
SZPONZOROK
 
PARTNEREK
MÉDIAPARTNEREK
© INTERFERENCES International Theater Festival 2014 is courtesy of Hungarian Theater Cluj - Copyright 2014